Anglia: Gerrard célba veszi Beckham rekordját

Vágólapra másolva!
2013.01.21. 18:54
A 100. angol válogatottságát tavaly novemberben ünneplő Steven Gerrard kijelentette: célba veszi David Beckham rekordját. A Liverpool futballistája nem zárja ki azt sem, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja csodát tesz a jövő évi világbajnokságon – bár egyelőre arra kíván összpontosítani, hogy csapatával egyáltalán ott lehessen a brazíliai tornán.

„Szeretnék még olyan sok válogatott meccsen pályára lépni, amennyin csak lehet. David Beckham rekordja is a látóteremben van, nagyszerű lenne, ha felülmúlhatnék egy ilyen különleges futballistát" – mondta Gerrard, akinek még 15 mérkőzés hiányzik ahhoz, hogy utolérje David Beckhamet (Becks 115 meccsel tartja az angol mezőnyjátékosok válogatottsági rekordját).

Gerrard kérdésre válaszolva elmondta: nem szívesen bocsátkozik jóslatokba a világbajnoki esélyekről addig, ameddig a részvétel nem biztos a 2014-es tornán, de azért…

„…bizakodom, hogy ott leszünk, márpedig egy nagy tornán egy kis szerencsével, jó futballal a lehetetlen is elérhető – mondta a 32 éves futballista, majd a realitás talaján maradva így folytatta: – Tudom, miről beszélek, hiszen a Liverpoollal már elértem hasonlót, és tavaly láthattuk a Chelsea diadalát is a Bajnokok Ligájában. Nem törvényszerű, hogy mindig a legjobb csapat nyeri meg ezeket a tornákat, úgyhogy reménykedve, hittel telve készülődhetünk."

Anglia válogatottja négy mérkőzés után Montenegró mögött a második helyen áll az európai vb-selejtező H-csoportjában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik