Arsenal: megállapodtak Henry kölcsönvételéről - sajtóhír

Vágólapra másolva!
2012.12.05. 13:53
A goal.com értesülései szerint Thierry Henry mindenben megállapodott az Arsenal képviselőivel, így a francia klublegenda kölcsönben ismét a londoni csapatban folytathatja a pályafutását.

A korábbi francia válogatott támadó január 1-jétől, hat héten át erősítheti az Arsenalt, amelynek színeiben korábban nyolc évig légióskodott, majd 2012 januárjában bő egy hónapon keresztül – szintén kölcsönben – erősítette a csapatot.

A goal.com úgy értesült, Henry amerikai klubja, a New York Red Bulls zöld utat adott a 35 esztendős támadónak az ismételt londoni szerepvállalásra, és a hírek szerint mindenben megállapodott az Arsenallal a kölcsönszerződés részleteit illetően.

Az „ágyúsok" színeiben eddig 228 gólig jutó támadó – aki a klubtörténet valaha volt legeredményesebb játékosa – decemberben már részt vehet a klub edzésein, ám tétmérkőzésen januárig nem léphet pályára.

„Henry kölcsönvétele továbbra is egy lehetőség, de próbálunk hosszútávon erősíteni. Henry az a tehetség, akiről csak álmodni tudok. Fantasztikus fizikummal, technikai képességekkel, és ésszel rendelkezik" – nyilatkozta korábban az Arsenal menedzsere, Arsene Wenger, aki szeretné, ha Henry a lehető legtovább erősítené az együttest, hiszen Gervinho januárban a Dél-Afrikában rendezendő Afrikai Nemzetek Kupáján vesz részt, míg Theo Walcott jövője továbbra is kérdéses.

A korábbi francia válogatott támadó 2012 januárjában és februárjában hét mérkőzésen lépett pályára az „ágyúsoknál", ezeken a mérkőzéseken három gólt szerzett.

Henry a 2013-as MLS-szezonban 29 bajnokin 15 gólt szerzett, ám így sem sikerült elhódítania az idény legértékesebb játékosának járó díjat a tengerentúlon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik