Wenger már megszokta az MU-nak befújt büntetőket

Vágólapra másolva!
2012.11.04. 13:35
null
Wenger szerint ha nincs Jack Wilshere kiállítása, még lehetett volna esélye az Arsenalnak (Fotó: Action Images)
A Premier League 10. fordulójának rangadóján a Manchester United 2–1-re legyőzte az Arsenalt. Sir Alex Ferguson talált hibapontot csapata játékában, míg Arsene Wenger szerint azonos létszámban lett volna esélyük az egyenlítésre. Az egy pontot szerző Chelsea menedzsere, Roberto Di Matteo fáradtnak érezte csapatát, a Manchester Cityt irányító Roberto Mancini irreálisnak tartja az eredményt.

MANCHESTER UNITED–ARSENAL 2–1

A Manchester United hazai pályán az egygólos különbség ellenére magabiztos győzelmet aratott az Arsenal ellen, s ennek köszönhetően átvette a vezetést a Premier League tabelláján. Sir Alex Ferguson, a „vörös ördögök” menedzsere azt hangoztatta, senkit ne tévesszen meg a 2–1-es eredmény.

„Úgy nézett ki, hogy öngyilkosságot követünk el – kezdte Ferguson. – Egy másodpercnyi rövidzárlat elég lett volna ahhoz, hogy gólt kapjunk. Többet birtokolta a labdát az Arsenal, de igazi veszélyt nem jelentett a kapunkra. Hál' Istennek sikerült megszereznünk a második gólunkat, kínos lett volna, ha egygólos előnyünknél betalálnak a londoniak.”

„Furcsa mérkőzés volt, kimaradtak a helyzeteink – folytatta a szakember. – Sokkal korábban el kellett volna döntenünk a találkozót. Az eredményjelzőre nézve azt hihetnénk, hogy ez szoros meccs volt, de nem volt az. Hiányzott a játékunkból a gyorsaság, túlságosan kényelmesen futballoztunk.”

Ferguson hozzátette, csalódott, hogy ismét nem tudták megtartani többgólos előnyüket, hiszen a gólkülönbségnek a szezon végén döntő szerepe lehet. Mint ismert, az MU ilyen téren maradt alul a Manchester Cityvel szemben a Premier League 2011–2012-es kiírásában.

Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere úgy véli, a korai gól hatalmas előnyt jelentett a Manchester United számára.

„Csalódott vagyok, mert nagyon sokszor szereztünk labdát, de nem voltunk eléggé hatékonyak, meddő volt a mezőnyfölényünk. Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, korán gólt kaptunk, ami egy ilyen meccsen hatalmas előnyt jelentett az Unitednek. Fontos lett volna, hogy az elején ne kerüljünk bajba, de ezt nem sikerült megvalósítanunk. Kétgólos hátrányban tíz emberrel még nehezebbé vált a dolgunk. Azonos létszámban képesek lettünk volna visszakapaszkodni. Az MU azonban több helyzetet alakított ki, és megérdemelten nyerte meg a mérkőzést” – vonta le a következtetéseket az „ágyúsokat” irányító Wenger, aki elmondása szerint már hozzászokott ahhoz, hogy a Manchester Unitednek mindig befújnak egy tizenegyest a csapata ellen.

A volt klubja ellen gólt szerző Robin van Persie elmondta, különös nap volt számára a szombati.

„Különleges nap volt, azt hiszem, jól játszottunk. Jobban ki kellett volna használnunk a helyzeteinket, de elégedettek vagyunk a három pont megszerzésével, ami a legfontosabb célunk volt” – nyilatkozta a holland válogatott támadó.

A Manchester United győzelmével átvette a vezetést az angol bajnokságban, míg az Arsenal maradt a hatodik helyen.

SWANSEA–CHELSEA 1–1

A Chelsea-vel az utóbbi időben ritkán fordult elő, hogy sorozatban két bajnoki mérkőzésen maradt nyeretlen. A Manchester United elleni hazai vereség után a „kékek” a Swansea otthonában játszottak 1–1-es döntetlent, amelynek következtében a második helyről várhatják a folytatást.

Roberto Di Matteo, a Chelsea menedzsere az MU elleni két mérkőzés után fáradtnak érezte csapatát, valamint kiemelte a találkozó játékvezetőjének munkáját.

„A Premier League-ben nagyon nehéz idegenben nyerni. Fáradtak voltunk a Manchester United elleni mérkőzések után – vélekedett Di Matteo. – Nagyszerű lett volna győzelemmel lezárni ezt a hetet, csalódottak vagyunk a kései gól miatt. Azt gondoltam, több lehetőséget tudunk kialakítani a Swansea ellen. Amikor az ellenfél ilyen későn egyenlít, hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy szerencséje volt. Nem dolgozott ki sok gólhelyzetet, de a gólja minőségi találat volt. Ez a második döntetlenünk idegenben, a többi meccsünket megnyertük. Nagyon hosszú a szezon, és szoros az élmezőny, a jövőben bebizonyítjuk, hogy erősek vagyunk.”

Az olasz szakember a találkozót követően dicsérte a játékvezető, Kevin Friend munkáját.

„Kevin Friend nagyon jól végezte a dolgát, engedte a folyamatos játékot, a csapatok nyugodtan játszhattak. Nem volt semmilyen hatással a mérkőzés alakulására. A meccs után gratuláltam neki, mert kiválóan teljesített. A játékosok előtt sosem szoktam a bírókról beszélni. Általában tisztességesen viselkednek a pályán, nagyon kirívó eseményeknek kell történniük, hogy ez megváltozzon” – utalt a Manchester United elleni bajnokira Di Matteo.

A Chelsea-re a jövő héten is kemény mérkőzések várnak: előbb a Bajnokok Ligájában a Sahtar Doneck, majd a Premier League 11. fordulójában a Liverpool ellen lépnek pályára a londoniak.

WEST HAM UNITED–MANCHESTER CITY 0–0

A címvédő Manchester City nem tudott élni a lehetőséggel, hogy megelőzze a Swansea otthonában pontokat hullajtó Chelsea-t. Roberto Mancini együttese rengeteg helyzetéből egyet sem tudott gólra váltani, így csupán egy pontot kasszírozott a mérkőzésen lesgólt (?) szerző West Ham otthonában.

Roberto Mancini, a Manchester City olasz menedzsere szerint nem igazságos az eredmény.

„Azt gondolom, hogy Balotellinek élnie kellene az ehhez hasonló lehetőségekkel. Egy ilyen klasszis játékosnak be kellene lőnie a ziccereit – mondta Mancini a mérkőzésen több helyzetet is elhibázó olasz támadóról. – Nem született tisztességes eredmény. Ha hatvanöt százalékban nálad van a labda, és huszonkétszer lősz kapura, akkor megérdemelnéd a győzelmet. Ettől függetlenül elégedett vagyok a csapat teljesítményével, mert jól játszottunk. A helyzetkihasználásunkon azonban változtatnunk kell. Amikor jól játszunk, akkor nagyon frusztráló, hogy kihagyjuk a lehetőségeinket, de ilyen a futball. Ha nem szerzel gólt, nem nyersz, elvesztettünk két pontot.”

A Manchester City kedden az Ajax, majd jövő hétvégén a Tottenham ellen feledtetheti az elmulasztott győzelem okozta fájdalmakat, míg a West Ham United a Newcastle otthonába látogat a következő fordulóban.

A játéknap további mérkőzésein a Fulham fordulatos mérkőzésen 2–2-re végzett a zsinórban negyedik meccsén döntetlent játszó Evertonnal, a Norwich hazai pályán diadalmaskodott a Stoke City ellen, az Aston Villa a Sunderland otthonából hozta el a három pontot, míg a Tottenham a White Hart Lane-en szenvedett meglepő vereséget a Wigan-től.


AZ ÁLLÁS
1. Manchester United 10 8 2 26–14 +12 24
2. Chelsea 10 7 2 1 22–10 +12 23
3. Manchester City 10 6 4 18– 9 +9 22
4. Everton 10 4 5 1 19–13 +6 17
5. Tottenham 10 5 2 3 17–14 +3 17
6. Arsenal 10 4 3 3 15– 8 +7 15
7. Fulham 10 4 3 3 21–16 +5 15
8. West Ham United
10 4 3 3 13–11 +2 15
9. West Bromwich Albion 9 4 2 3 13–11 +2 14
10. Newcastle 9 3 4 2 11–13 –2 13
11. Swansea 10 3 3 4 15–14 +1 12
12. Wigan 10 3 2 5 11–16 –5 11
13. Liverpool 9 2 4 3 12–14 –2 10
14. Norwich City 10 2 4 4 8–18 –10 10
15. Stoke City 10 1 6 3 8–10 –2 9
16. Sunderland 9 1 6 2 6– 9 –3 9
17. Aston Villa 10 2 3 5 8–14 –6 9
18. Reading 8 4 4 11–17 –6 4
19. Southampton 9 1 1 7 14–26 –12 4
20. Queens Park Rangers 9 3 6 7–18 –11 3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik