Arsenal: a brazil bocsánatot kért Van Persie meze miatt

Vágólapra másolva!
2012.11.06. 11:25
André Santos, az Arsenal brazil labdarúgója bocsánatot kért, amiért a Manchester United elleni hétvégi bajnoki mérkőzésen elkérte az „ágyúsok" szurkolói körében manapság nem túl népszerű Robin van Persie mezét.

„Szeretnék bocsánatot kérni a szurkolóinktól az őket sértő gesztusért. Természetesen nem sejtettem, hogy ekkora felháborodást váltok ki, ha tudom, nyilván nem a nézők szeme láttára cserélek Robinnal" – idézi a Sun a brazil védőt, aki a hétvégén 2–1-re elveszített meccs szünetében cserélt mezt az Arsenalt idén nyáron hosszas polémia után elhagyó holland támadóval.a hétvégén 2–1-re elveszített meccs szünetében cserélt mezt az Arsenalt idén nyáron hosszas polémia után elhagyó holland támadóval.

Arsene Wenger, az „ágyúsok" menedzsere is értetlenségének adott hangot. Mint mondta: Angliában az ilyesmi nem szokás, de mint francia sem értette a brazil védő gesztusát.

„Egészen más futballkultúrában szokott hozzá az ilyesmihez. De most már érti, mi volt a baj, a jövőben körültekintőbb lesz, és biztos vagyok benne, hogy többé nem tesz ilyet" – mondta Wenger a megbeszélésük után.

A legnagyobb angol riválisok között nem divat a mezcsere, ebben az esetben pedig „súlyosbító" körülmény volt, hogy a tavaly nyáron Törökországból Angliába igazoló André Santos éppen Van Persie-t szemelte ki magának, azt a labdarúgót, akinek idei távozása óriási felháborodást keltett a londoni klub szurkolóinak körében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik