Anglia: ma várható döntés John Terry ügyében

Vágólapra másolva!
2012.09.27. 08:56
Csütörtökön ismét meghallgatja az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) John Terryt, a Chelsea 31 esztendős középhátvédjét, akit azzal gyanúsít Anton Ferdinand, a Queens Park Rangers védője, hogy rasszista megjegyzéseket tett rá a két csapat tavaly októberi összecsapásán.

Fabio Capello, az angol válogatott korábbi szövetségi kapitánya, aki épp a Terry-ügy kapcsán távozott posztjáról – hozzájárulása nélkül fosztotta meg a szövetség Terryt a csapatkapitányi karszalagtól – a napokban kijelentette, a középhátvéd pártján áll a témában, és tanúskodni is hajlandó korábbi játékosa mellett.

Mint ismert, a 2011 őszén rendezett QPR–Chelsea angol bajnoki mérkőzésen a hazaiak színes bőrű védője, Anton Ferdinand állítása szerint Terry rasszista szavakkal illette őt, ám ezt a bíróság nem találta bizonyítottnak.

Eddie Newton, a Chelsea másodedzője elmondta, a válogatottól a múlt hét végén visszavonuló futballista jól kezeli a helyzetet, és a 6–0-s, Wolverhampton elleni Ligakupa-siker után jó hangulatban várja a csütörtöki meghallgatást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik