Giggs: Jobbak vagyunk, mint egy éve

Vágólapra másolva!
2010.10.15. 11:29
null
Giggs (jobbra) szerint trófeákat nyernek a szezon végén (fotó: Action Images)
A Manchester United labdarúgócsapatának rutinos középpályása, Ryan Giggs meg van győződve róla, hogy együttese ebben a szezonban képes lesz trófeákat nyerni.

A walesi futballista a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) hivatalos oldalának beszélve elmondta, tisztában van a szezonkezdet nehézségeivel, de szerinte Sir Alex Ferguson jelenleg erősebb kerettel gazdálkodhat, mint az előző szezonban, így a gárda szurkolóinak nem kell aggódniuk.

„Én látom a csapatban a trófeákat. A menedzsernek nagyon nehéz dolga van az összeállításánál, mert sok jó játékos áll a rendelkezésére. Ha megnézzük azokat, akik még a padra sem ülhetnek le, remek labdarúgókat találunk közöttük. Ez egyénileg nem könnyű helyzet, de a klubnak és a csapatnak jót tesz” – mondta az MU-t 1987 óta szolgáló 36 éves szélső.

„Tisztában vagyunk vele, hogy jönnek majd a sérülések és az eltiltások, de nekem úgy tűnik, hogy akkor is versenyképesek leszünk. Az elmúlt idényben ez nem így volt, s ezt is figyelembe véve azt mondhatom, hogy erősebbek vagyunk.”

Giggs szerint a győzelmi sorozatok titka a százszázalékos koncentráció, amikor egy együttes kilencven percen át a meccsre tud összpontosítani. „Ez nagyon fontos tényező. Bryan Robsonnak és Roy Keane-nek megvolt az a képessége, hogy a teljes mérkőzésen át összpontosítani tudott, de hogy ez mennyire nem egyszerű dolog, azt naponta láthatjuk.”

„A menedzserünk rengeteget beszél erről nekünk. Hisz a képességeinkben, úgy gondolja, hogy megvan bennünk a siker iránti éhség, ezért próbálja belénk szuggerálni a koncentrációt. Csatárként kicsi az esélyed, hogy már a találkozó legelején meglesz a lehetőséged, ezért végig élesnek kell lenned, hogy a 89. percben is élni tudj az eséllyel.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik