Owen: Azért jöttem, hogy betöltsem a Ronaldo távozásával keletkezett űrt

Vágólapra másolva!
2009.07.19. 17:01
Szombaton lejátszotta első felkészülési mérkőzését a 2009–2010-es idényre készülő Manchester United. A „vörös ördögök” győztes gólját a 65. percben beálló új igazolás, Michael Owen szerezte, aki aligha vágyott szebb bemutatkozásra. Az aranylabdás labdarúgó hatalmas becsvággyal készül következő szezonjára, és ennek a nyilatkozataiban is hangot ad.
Owen nem mindenkire emlékszik jó szívvel a newcastle-i időkből
Fotó: Action Image (archív)
Owen nem mindenkire emlékszik jó szívvel a newcastle-i időkből
Owen nem mindenkire emlékszik jó szívvel a newcastle-i időkből
Fotó: Action Image (archív)
Owen nem mindenkire emlékszik jó szívvel a newcastle-i időkből

Mintha a Malajzia válogatottjának 2–2-es állásnál, a 85. percben lőtt gól megoldotta volna Michael Owen nyelvét. A Newcastle Unitedtól érkező támadó éles hangon vágott vissza az elmúlt napokban őt kritizálóknak, és szavaiból kiderül, nagy céljai vannak az elkövetkező hónapokra.

A csatárnak érezhetően rosszulesett néhány newcastle-i megjegyzés a „szarkáktól” való távozása után. „Megpróbálhatjuk megérteni ezeket a kommentárokat, ám ha valaki higgadt és hátralép egyet, láthatja, különösek és sportszerűtlenek ezek a megnyilvánulások” – mondta Owen, aki valószínűleg elsősorban azt vette zokon, hogy néhány szurkoló a sérülései miatt kritizálta, illetve felemlegették a 15 millió fontos vételárát, és valószínűleg az sem tetszett neki, hogy kritikusai némelyike azon élcelődött, hogy helikopterrel járt edzésre.

„Tudom, hogy ha elmaradnak a góljaid, akkor hiába játszol jól vagy hiába nyersz a csapattal. Rossz az, hogy helikoptered van és minden héten hazarepülsz vele a gyerekeidhez; rossz az, hogy van egy vállalkozásod is a futball mellett; rossz vagy, mert tervezed a jövődet. Ha azonban gólt szereztem, akkor rögtön remek fickó lettem, gondoskodó családapa, aki a leghamarabb hazamegy az edzés után, hogy lássa a három gyerekét, és rögtön eszményi jelzőkkel festettek le” – mondta Owen, aki elmondta, hogy értékeli a Sir Alex Fergusontól kapott lehetőséget.

„Hatalmas esélyt kaptam a sorstól, hogy megmutassam, képes vagyok kezelni a nyomást – mondta Owen, aki a korábban George Best, Eric Cantona és Bryan Robson által is viselt hetes számú szerelést kapta új klubjánál. – Ez a mezszám elvárásokat támaszt hordozójával szemben, hiszen korábban nagy futballisták játszottak hetesben, ám ez így jogos. Amikor a menedzser megkérdezte, hogy akarom-e viselni, hezitálás nélkül igent mondtam, és tudom, hogy ez sokat jelent.”

Owen hozzátette, tisztában van azzal is, hogy a távozók miatt is sokat várnak tőle a szurkolók, és csak egyetlen jó megoldás van a jó válaszra: a gólok. „Két nagy játékos, Cristiano Ronaldo és Carlos Tévez is elhagyta az elmúlt hetekben az MU-t, Ronaldo távozásával ráadásul sok gól is elment, és én azért vagyok itt, hogy betöltsem ezt az űrt.”

Owen célja, hogy ismét bekerüljön Fabio Capello szűk keretébe. „Sohasem adtam fel a reményt, hogy ismét magamra ölthessem Anglia címeres mezét. A bő keretbe eddig is mindig kaptam behívót. Tudatában vagyok, hogy a szövetségi kapitány rajtam tartja a szemét” – mondta a csatár.

MICHAEL OWEN BEMUTATKOZÁSA MU-MEZBEN

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik