Guus Hiddink akkor sem ünnepel, ha a Chelsea nyeri meg a kupát

Vágólapra másolva!
2009.05.30. 10:26
Szombat délután 16 órakor kezdődik az FA-kupa döntője, melyet a négyszeres győztes Chelsea vív az eddig ötször diadalmaskodó Evertonnal. A papírforma alapján a londoni csapat az esélyesebb, ám egy döntőben bármi előfordulhat, ráadásul az Everton az elődöntőben a Manchester Unitedet búcsúztatta. A semleges nézők csak egyvalamiben reménykedhetnek: a két csapat nem a bajnoki formáját hozza egymás ellen.
Guus Hiddink (jobbra) és Frank Lampard útjai a szombati döntő után szétválnak
Fotó: Action Images
Guus Hiddink (jobbra) és Frank Lampard útjai a szombati döntő után szétválnak
Guus Hiddink (jobbra) és Frank Lampard útjai a szombati döntő után szétválnak
Fotó: Action Images
Guus Hiddink (jobbra) és Frank Lampard útjai a szombati döntő után szétválnak
A Premier League múlt héten véget érő szezonjában ugyanis mindkétszer gól nélküli döntetlent hozott a két fél csatája. Ezzel alighanem most (is) az Everton lenne boldogabb, már csak azért is, mert a Manchestert is 0–0-s rendes játékidő, majd hosszabbítás után győzte le tizenegyesekkel.

A liverpooli csapatot irányító David Moyes szerint nem csapata a finálé esélyese.

„A Chelsea a favorit, nagyon jól kell teljesítenünk, hogy felborítsuk a papírformát. A döntőkben azonban meglepetések is lehetnek, és egy csapat nem véletlenül jut el odáig. Remélhetőleg befejezzük, amit elkezdtünk” – mondta bizakodóan a skót menedzser, akit kollégái az év edzőjének választottak meg az idén.

A másik oldal szakvezetője búcsúra készül. Guus Hiddink utolsó mérkőzésén irányítja a Chelsea-t, a mérkőzés után szinte azonnal repülőre ül, hogy minél előbb a vb-selejtezőre készülő orosz válogatottnál lehessen. Éppen ezért az esetleges győzelem utáni buliból nem veszi ki a részét a holland mester.

„Egy-két sör fér csak bele, mivel még a döntő estéjén el kell utaznom az orosz válogatotthoz” – mondta Hiddink, majd hozzátette, hogy néhány játékosával amúgy is nehezen tudná tartani a lépést, már ami az ünneplés legfontosabb elemét képezi…

Didier Drogba biztosan nem hagyná ki a partit, ám ő is tudja, hogy ehhez előbb le kell győzniük az Evertont, ami mindennek ígérkezik, csak könnyűnek nem.

„Néhány hete még három trófeáért küzdöttünk, ebből már csak egy maradt, így a legjobbunkat nyújtjuk majd a győzelem érdekében – nyilatkozta az elefántcsontparti csatár. – Van idény, amelyben több kupát nyersz, egy másikban kevesebbet. Remélem, ez a szezon úgy végződik, mint a 2006–2007-es, amikor a Manchester Unitedet megvertük az FA-kupa fináléjában. Mindenki azt hiszi, könnyű dolgunk lesz, ám az Everton minden tiszteletet megérdemel az egész idényben mutatott teljesítménye miatt. Nagyon oda kell figyelnünk.”

A mérkőzésről élő, szöveges tudósítást olvashatnak oldalunkon.

A CHELSEA BEÉRHETI AZ EVERTONT

A két csapat közül eddig az Everton dicsekedhet több FA-kupa-győzelemmel. A liverpooli klub öt sikernél jár (1906, 1933, 1966, 1984, 1995), a Chelsea pedig négynél (1970, 1997, 2000, 2007), így utóbbi csapat győzelmével beérheti az örökranglistán szombati ellenfelét. A londoniak eddig ötvenszázalékosak FA-kupa-döntőiket illetően, ugyanis négyszer buktak el a fináléban, míg az Everton játékosainak hétszer kellett az ellenfélnek gratulálniuk a legpatinásabb kupasorozat döntőjének végén.


FA-KUPA

DÖNTŐ
CHELSEA–EVERTON
Wembley, 16 óra. Vezeti: Howard Webb
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik