Carlos Tévez a legjobb négy közé lőtte a Manchester Unitedet

Vágólapra másolva!
2009.03.07. 20:18
Az FA-kupa második negyeddöntőjében a Manchester United a vártnál könnyebben, 4–0-ra verte meg a Fulham együttesét, így a Chelsea után biztosította helyét a kupa legjobb négy csapata között. Gera Zoltán csereként lépett pályára a hazaiaknál.
Patrice Evra "tisztítja" Carlos Tévez csukáját
Fotó: Reuters
Patrice Evra "tisztítja" Carlos Tévez csukáját
Patrice Evra "tisztítja" Carlos Tévez csukáját
Fotó: Reuters
Patrice Evra "tisztítja" Carlos Tévez csukáját

Nem sokáig árválkodott a Chelsea az FA-kupa legjobb négy csapata között, a Manchester United ugyanis szombat kora este sima mérkőzésen legyőzte a Fulhamet, és csatlakozott a londoni „kékekhez”.

A „vörös ördögök” szurkolóinak ráadásul tövig sem kellett rágniuk a körmüket izgalmukban, hiszen az MU sikere egyáltalán nem forgott veszélyben, köszönhetően egy Carlos Tévez nevű úriembernek, aki ismételten bebizonyította, hogy igencsak hasznos tagja az angol bajnoki címvédő keretének.

Az argentin válogatott támadó először a 20. percben volt eredményes, igaz, ekkor nem volt túl nehéz dolga, hiszen egy jobbról érkező szöglet után üresen maradt a hosszú kapufánál, és ha már ott volt, nagyjából két méterről a kapuba bólintott.

Negyed órával később Tévez ismét munkát adott a statisztikusoknak, sőt, ekkor már szépségdíjas találattal vétette észre magát, jó huszonöt méterről lőtte ki a bal felső sarkot. A kétgólos vezetés több mint megnyugtató volt az MU szempontjából, de az FA-kupában jó pár csodát láthatott már a közönség…

Ezúttal azonban a csoda elmaradt, ugyanis Wayne Rooney megirigyelte Tévez csillogását, és az 50. percben a 16-os bal sarkáról gyönyörűen csavart a Fulham kapujának bal alsó sarkába.

A hajrában még a dél-koreai Pak Dzsi Szung is szép gólt lőtt, kialakítva ezzel a 4–0-s végeredményt. Az utolsó vendéggólnál egyébként már Gera Zoltán is a pályán volt, a magyar válogatott középpályása a 68. percben, csereként lépett pályára, és ő adta el a labdát Pak gólja előtt.

A Manchester United a vártnál könnyedebben jutott tovább a legjobb négy közé az FA-kupában, így továbbra is esélye van az 1999-ben bemutatott triplázás megismétlésére.

FA-KUPA

NEGYEDDÖNTŐ
Fulham–Manchester United 0–4 (Tévez 20., 35., Rooney 50., Pak 81.)

KORÁBBAN
Coventry (II.)–Chelsea 0–2 (Drogba 15., Alex 72.)

TOVÁBBI PROGRAM
Everton–Middlesbrough
Arsenal/Burnley–Hull City
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik