Hibája ellenére is Fülöp áll a Sunderland kapujában a Spurs ellen

Vágólapra másolva!
2009.03.05. 23:00
Hatalmas közhely, ám igaz, hogy ilyen a kapusok élete: egyet hibáznak, és máris mindenki csak arról beszél, korábbi bravúrjaikat, remek védéseiket a tömegek hajlandóak könnyen elfelejteni. Így járt most Fülöp Márton is, aki a Liverpool elleni kedd esti bajnokin hibázott: egyszerűen odapaskolta Josszi Benajoun elé a balról érkező beadást. Edzője azonban nem hibáztatja, sőt biztosította: a hétvégén a Tottenham elleni találkozón is ő áll majd a kapuban.
Fülöp Márton továbbra is élvezi menedzsere bizalmát
Fotó: Action Images (archív)
Fülöp Márton továbbra is élvezi menedzsere bizalmát
Fülöp Márton továbbra is élvezi menedzsere bizalmát
Fotó: Action Images (archív)
Fülöp Márton továbbra is élvezi menedzsere bizalmát

Ricky Sbragia továbbra is teljes mellszélességgel kiáll Fülöp Márton mellett, és azt mondja, nála egy hiba miatt nem kerül ki senki a csapatból.

„Hibázott a második gólnál, ez tény, ennek ellenére úgy gondolom, hogy Fülöp több remek védést is bemutatott a mérkőzésen és azt sem felejtettem el, hogy az Arsenal ellen fantasztikus teljesítményt nyújtott” – fogalmazott Sbragia.

„Őszintén megmondom: nem tudok sok Fülöp-hibára visszaemlékezni ebben a szezonban, és a mostani bakija csak egy egyszerű labdakezelési hiba volt. Megtörténhet újra, de nem tartom valószínűnek, hogy hamarosan újabb hibát követne el. Ha azonban rövid időn belül újra hibázik, akkor leülünk és átgondoljuk a helyzetet” – magyarázta a Sunderland menedzsere.

„Ha megfigyeljük, a kapusokra jellemző, hogy időről időre elkövetnek ilyen hibákat. Most Márton hibázott, de biztos vagyok benne, hogy máskor megbirkózott volna ezzel a beadással” – bizakodott Sbragia.

Sbragia megingathatatlannak tűnik, legalábbis ami a hibákat illeti: kijelentette, nála egy hiba miatt senkinek nem kell attól tartania, hogy elveszti a helyét a kezdőben, pláne nem Fülöpnek, és főleg nem egy olyan gól után, amelyben a védelem is maximálisan benne volt.

„Nem lesz bűnbak Fülöp. Ezen az alapon kivehetném a csapatból Anton Ferdinandot, Kieran Richardsont, Tal Ben-Haimot is. Mindannyian hibáztak a két gól valamelyikénél. Versenyt akarok a játékosok között a csapattagságért, nem pedig azt, hogy attól féljenek a fiúk, hogy egy hiba után kikerülnek a csapatból” – jelentette ki Sbragia.

A Roy Keane segítőjéből megbízott jelleggel menedzserré előlépő Ricky Sbragia azonban azt is leszögezte, mindig, minden egyes esetet egyedileg vizsgál majd meg mielőtt a csapat összeállításáról döntést hozna.

„Nem mindig teljesítenek maradéktalanul kiválóan a játékosok, és ezzel helyet csinálnak valakinek a csapatban. Ha ilyen lesz nálam, alapos, egyénre szabott döntést fogok hozni” – ígérte a szakember.

Fülöp nyakán Craig Gordon liheg, aki a Sunderland történetének legdrágább vétele volt, ám a skót kapus miután felépült sérüléséből nem tudta kiszorítani a magyar válogatottban is fokozatosan első számúvá váló portást.

Ami egyébként Fülöpöt illeti, a játékos az NSO-n vezetett blogjában is kifejtette véleményét a gólról, egyben elismerte, hogy rossz döntést hozott. A blogot itt olvashatják, ahol egyébként videót is találnak az esetről.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik