Újabb Man. City-tervezet: Robinho helyett John Terry érkezhet

Vágólapra másolva!
2009.02.28. 14:50
Angol sajtóértesülések szerint a Manchester City hajlandó lenne megválni legnagyobb sztárjától, a brazil Robinhótól – és egy még nagyobbat szeretne cserébe: a Chelsea csapatkapitányát, John Terryt.
Mezcsere után helycsere következik?
Fotó: Imago (archív)
Mezcsere után helycsere következik?
Mezcsere után helycsere következik?
Fotó: Imago (archív)
Mezcsere után helycsere következik?

Ahogy azt már megszokhattuk, ismét áll a bál a Manchester City háza táján – legalábbis a nemzetközi sajtó ismét a klubbal kapcsolatos pletykáktól hangos. A legmeglepőbb ezek közül a csapat kirakatembere, Robinho távozásáról szól – a Real Madridtól brit rekordért, 32.5 millió fontért érkezett cselgép a szezon végén távozhat a klubtól.

Robinho alig hét hónapja került Manchesterbe, de az azóta eltelt időben többször került kisebb konfliktusba a vezetőkkel (talán nehéz elviselnie, hogy egyedül nem tudta kivezetni a középszerűségből a Cityt), így az arab tulajdonosok felhasználnák őt egy másik nagyágyú megszerzésére.

A Guardian információi szerint Robinho a szezon végén a Chelsea-be távozna, a londoniaktól pedig a csapat kapitánya, John Terry költözne Manchesterbe. Noha jelenleg kevéssé valószínű, hogy Terry elhagyná a „kékeket” a City kedvéért, de az arab tulajdonosok ajánlata nem hangzik rosszul: megdupláznák a védő heti 135 000 fontos fizetését.

Ha ez az ügylet nem jönne össze, a City háza táján akkor sem esnek kétségbe: a nyárra tervezett erősítések között David Villa, Yaya Touré, Kolo Touré és Rocque Santa Cruz neve is szerepel.

Nemcsak a játékoskeretben, a kispadon is történhet változás: Mark Hughes helyére új szakember érkezhet, a leggyakrabban pedig a Bayern München jelenlegi vezetőedzője, Jürgen Klinsmann neve vetődik fel lehetséges City-trénerként. (A klub részéről egyébként úgy nyilatkoztak, hogy sem a német szakembert, sem a Chelsea-től menesztett Luiz Felipe Scolarit nem keresték meg.)

JÓ HÍR AZ ARSENAL-DRUKKEREKNEK

Örömteli hírrel lepte meg az Arsenal-drukkereket Arsene Wenger, az „ágyúsok” francia menedzsere: elmondása szerint a csapat fiatal támadója, Theo Walcott hétfőtől teljes értékű munkát végezhet az edzéseken.

Az angol válogatott támadó novemberben szenvedett vállsérülést, amelyet műteni is kellett – azóta nem állhatott csapata rendelkezésére.

Walcott korábban úgy nyilatkozott, hogy február végén már ismét szeretne pályára lépni együttesében – nos, majdnem sikerült is teljesítenie a kitűzött célt. Meccsen ugyan még nem játszhat, de hétfőtől ismét teljes értékű munkát végezhet az edzéseken.

Premier League

27. Forduló
Szombat, 13.45: Everton–West Bromwich (tv: Eurosport 2, élő), 16.00: Arsenal–Fulham (tv: Eurosport 2, élő), Chelsea–Wigan, Middlesbrough–Liverpool
Vasárnap, 13.30: Hull City–Blackburn, West Ham–Manchester City (tv: Eurosport 2, élő), 14.00: Bolton–Newcastle, 16.00: Aston Villa–Stoke City (tv: Eurosport 2, élő)
A bajnokság állását itt tekintheti meg!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik