Menesztették Adamset, Eriksson és Grant is az utódjelöltek között

Vágólapra másolva!
2009.02.09. 14:37
Címkék
A Portsmouth vezetősége menesztette Tony Adams menedzsert. A volt válogatott angol labdarúgó vezérletével a portsmouthi együttes 16 mérkőzésből miondössze kettőt tudott megnyerni, pocsék sorozatával pedig egyetlen pontra került a kiesést jelentő 18. helytől. Adams mellett a másodedző Johnny Metgod is távozik.
Tony Adams távozik a Fratton Parkból
Fotó: Action Images
Tony Adams távozik a Fratton Parkból
Tony Adams távozik a Fratton Parkból
Fotó: Action Images
Tony Adams távozik a Fratton Parkból
Tony Adamset 2008 októberében nevezték ki a Portsmouth élére, akkor Harry Redknappet váltotta. Az itt töltött 103 nap alatt azonban a csapat kiesett az FA-kupából (hazai pályán kapott ki 2–0-ra a másodosztályú Swansea-től), a bajnokságban pedig a kiesés szélén állnak.

Az utolsó cseppet a pohárban a Liverpool elleni, félig már megnyert bajnoki jelentette. A hazai pályán játszó Portsmouth remek védekezésével és fokozatosan javuló támadójátékának köszönhetően kétszer is vezetett a bajnokaspiráns liverpooliak ellen.

A három pontot mégsem tudták otthon tartani, mert a 85. percben Kuyt, a hosszabbítás első percében pedig Torres talált be, így a találkozót 3–2-re a Liverpool nyerte. A szombati bajnoki után egy nappal Tony Adams és segítője, Johnny Metgod távozott a csapattól.

„Tony méltán tisztelt futballista volt, köszönettel tartozunk neki és Johnnak, sok sikert kívánvánva nekik a jövőben. A csapat jól játszott Adams kezei alatt, a vezetőség azonban sokallta a nyert helyzetből elvesztett pontok számát” – kommentálta az esetet a klub szóvivője.

Adams helyett ideiglenesen az eddig az utánpótlásnál dolgozó Paul Hart irányítja a szakmai munkát az első csapatnál, angol lapértesülések szerint azonban hamarosan új menedzser érkezhet a Fratton Parkra.

„Paul Hart jól ismeri a csapatot, közel két éve van a klubnál, s bizonyította már, milyen kiváló szakember. A Portsmouth célja továbbra is az, hogy a Premier League meghatározó csapatává váljon. Egy új menedzser érkezése sokat lendítene az ügyön” – véli a csapat szóvivője.

Jelenleg a portsmouthi klub célkeresztjében van a West Ham volt menedzsere, Alan Curbishley és a jelenleg Mexikóban tevékenykedő Sven-Göran Eriksson, továbbá a Chelsea-t a Bajnokok Ligája döntőjéig vezető Avram Grant neve is szóba került.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik