Németh Krisztián egy hónapig a Blackpoolban onthatja a gólokat

Vágólapra másolva!
2009.01.26. 13:01
A másodosztályban (Championship) szereplő Blackpool labdarúgócsapatához kerül kölcsönbe egy hónapra Németh Krisztián, a Liverpool fiatal magyar csatára – adta hírül a „vörösök” hivatalos honlapja. Sir Stanley Matthews egykori csapata a Championship 15. helyén áll, következő mérkőzése kedden, a Queens Park Rangers ellen lesz a Bloomfield Roadon.
Németh Krisztián a Blackpoolban több lehetőséghez juthat
Fotó: Action Images (archív)
Németh Krisztián a Blackpoolban több lehetőséghez juthat
Németh Krisztián a Blackpoolban több lehetőséghez juthat
Fotó: Action Images (archív)
Németh Krisztián a Blackpoolban több lehetőséghez juthat
A „narancsosok” vezetőedzője, Tony Parkes mindenképpen csatárt akart igazolni még az átigazolási időszak vége előtt.

„Több tárgyalást is folytatunk, és remélem, hogy 24 órán belül bejelenthetünk egy új igazolást. Mindenképpen csatárt szeretnénk igazolni, mivel Ben Burgess térdsérülés miatt minimum három hónapig nem játszhat” – nyilatkozta a tréner a Blackpool hétvégi meccse előtt.

Az ír utánpótlás-válogatott házi gólkirály, az eddig hat bajnoki gólt szerző Burgess kiesésével nem maradt sok bevethető csatára a Blackpoolnak, tehát Németh valószínűleg sok játéklehetőséget kap majd.

A magyar játékos vetélytársai a szintén kölcsönben levő ír Roy O’Donovan, az angol Graeme Owens, a walesi Daniel Nardiello és a rutinos Stephen McPhee lehetnek – egyikük sem az a kimondott gólzsák.

A Blackpool eddig 28 mérkőzésen mindössze 29 gólt szerzett a bajnokságban, így érthető, hogy miért van szüksége egy vérbeli csatárra…

NÉMETH: PÓTOLNOM KELL A MECCSHIÁNYT!

„Rafa Benitez vezetőedző behívott az irodájába szombaton délelőtt és azt mondta mindenképpen támogatja a kölcsönszerződést, mert Blackpool közel van, és így nem kell költöznöm, hanem innen, Liverpoolból járhatok edzésre – nyilatkozta a kölcsönszerződés kapcsán Németh Krisztián, m az MTI-nek. – Hetente 1-2 alkalommal a Liverpool felnőtt csapatával edzek majd. Benítez szerint a sérülésem után meccshiányom van, és a tartalékbajnokság kevés lehetőséget ad a pótlásra, az első csapatnál pedig reálisan csak a kispadig juthatok a következő hónapban. A Queens Park Rangers elleni keddi bajnokin benne vagyok a Blackpool keretében, szerintem a kispadon kezdek és remélem, sikerül bemutatkoznom.”


BLACKPOOL FC

  • A klubot 1887-ben alapították
  • Legnagyobb sikere az 1953-as FA-kupa-győzelem
  • Az ötvenes években sok játékost adott a válogatottba, a 6:3-on például négy blackpooli is volt az angol nemzeti csapatban
  • A csapat az előző szezonban a 19. helyen végzett a Championshipben
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik