Benítez: Nem vonhatja el a figyelmünket az Everton elleni kupameccs

Vágólapra másolva!
2009.01.05. 23:30
Liverpooli derbire kerül sor januárban az FA-kupa negyedik fordulójában, de Rafael Benítez, a Liverpool menedzsere szerint nem szabad, hogy az Everton elleni kupacsata elvonja csapata figyelmét a bajnoki küzdelmekről. Közben Jamie Carragher a sérülése után góllal visszatérő Fernando Torresről beszélt, akinek szerinte jót tett a kényszerpihenő.
Benítez (jobbra) továbbra is a bajnoki meccsekre veti vigyázó szemeit
Fotó: Action Images
Benítez (jobbra) továbbra is a bajnoki meccsekre veti vigyázó szemeit
Benítez (jobbra) továbbra is a bajnoki meccsekre veti vigyázó szemeit
Fotó: Action Images
Benítez (jobbra) továbbra is a bajnoki meccsekre veti vigyázó szemeit

A két Mersey-parti gárda januárban egy hét alatt kétszer is összecsap egymással: előbb január 19-én bajnoki mérkőzésen, majd egy hét múlva az FA-kupa negyedik fordulójában. Mindkét találkozóra a Liverpool otthonában kerül sor.

Rafa Benítez tudja, hogy minden meccs, amit a két csapat vív egymás ellen, kiemelten fontos a szurkolók számára, azonban nem akarja feláldozni ezért az addig rájuk váró bajnokikat.

„Ez a párosítás mindenkit lázba hoz a városban, mivel mindenki tisztában van vele, hogy mekkora rivalizálás folyik a két fél között – nyilatkozta a klub hivatalos honlapján a ’Pool menedzsere. – Nem szabad azonban elfelejtenünk, hogy addig még fontos találkozónk várnak ránk a Premier League-ben. Mindig a következő mérkőzésre kell koncentrálnunk, a kupameccs előtt pedig még játszunk a Stoke-kal és az Evertonnal, így egyelőre ezekre kell figyelnünk.”

„Az viszont mindenképpen jó, hogy ennyi fontos találkozónk van, mert ez azt mutatja, hogy jó úton haladunk” – tette hozzá a listavezető mestere.

A Liverpool az FA-kupa harmadik fordulójában a Preston ellen 2–0-ra győzött, annak pedig külön örülhettek a „vörösök” szurkolói, hogy csapatukba ezen a mérkőzésen tért vissza – méghozzá góllal – Fernando Torres.

Jamie Carragher szerint a sérülés okozta kényszerpihenő nem biztos, hogy haszontalan volt a spanyol csatárnak.

„Mindenkit feldobott a visszatérése. Nagyszerű, hogy egy ilyen képességű játékossal erősödtünk a szezon második felére. Amíg nem játszott, remélhetőleg feltöltődött energiával, mivel az elmúlt nyáron nem sokat tudott pihenni az Európa-bajnokság miatt” – mondta a védő, aki szerint több játékosuk is rengeteg meccset játszik az idényben, mivel Benítez nem igazán alkalmazza a rotációt a csapat összeállításánál.”

„Nagy dolog, hogy a világ legjobb csatárát nélkülözve is a tabella élére tudtunk állni” – zárta mondandóját Carragher, önbizalmat csepegtetve csapatába és külön Torresbe is.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik