Wenger januárban nem költ őrült összegeket új játékosokra

Vágólapra másolva!
2009.01.02. 19:40
Arsene Wenger szerint álomvilágban élnek azok az emberek, akik azt hiszik, hogy az Arsenal hatalmas összegeket költ majd a játékoskerete megerősítésére. A francia menedzser szerint ha igazolnak is valakit a téli átigazolási szezonban, az csak olyan játékos lehet, aki kivételes képességekkel rendelkezik, és nem kerül irreálisan sok pénzbe. Az „ágyúsok” szurkolóit ugyanakkor azzal nyugtatta Wenger, hogy a keretből senki sem távozik januárban.
Wenger továbbra is számít Kolo Touré szolgálataira
Fotó: Imago
Wenger továbbra is számít Kolo Touré szolgálataira
Wenger továbbra is számít Kolo Touré szolgálataira
Fotó: Imago
Wenger továbbra is számít Kolo Touré szolgálataira
Nem a legjobb előjelekkel kezdi meg a 2009-es évet az Arsenal, ugyanis tíz pont a hátránya a Premier League-ben az éllovas Liverpool mögött, ráadásul két kulcsjátékosa, Cesc Fabregas és Theo Walcott még jó ideig nem léphet pályára tétmérkőzésen. Éppen ezért sokan úgy gondolták, hogy Arsene Wenger új játékosokkal próbálja meg a kidőlőket pótolni – Andrej Arsavint (Zenit) hónapok óta a lehetséges érkezők között emlegetik, legújabban pedig a spanyol Mikel Artetát (Everton) hozták szóba a londoniakkal kapcsolatban –, de ő lehűtötte a kedélyeket.

„Az igazolásokra elkülönített pénzügyi keretünk megközelítően sem akkora, hogy olyan őrült összegeket költsünk új játékosokra, mint azt sok helyen olvasni lehet. Mindazonáltal okosan próbáljuk a rendelkezésre álló összeget felhasználni, ha lehetőségünk nyílik rá” – nyilatkozta Wenger a Guardiannek, majd hozzátette, hogy csak kivételes képességű játékosok jöhetnek szóba, ami az esetleges érkezőket illeti.

„Csapatunk egyre erősebb lesz, csak arra kell összpontosítanunk, hogy folyamatosan fejlődjünk, nem élhetünk álomvilágban, a 30-40 millió fontos játékosok leigazolása nem reális a mi esetünkben. Remek keretünk van, így csak azért nem igazolunk senkit, hogy eggyel többen legyünk” – folytatta a francia szakember, aki szerint az emberek nincsenek tudatában annak, hogy milyen mértékben érinti a gazdasági válság a futball világát.

„Sokan még mindig azt hiszik, hogy minket egy védőburok vesz körül, de ez nincs így. Mi ugyanúgy sújtva leszünk a válság által, mint bárki más, ebben biztos vagyok” – tekintett a nem túl fényes jövőbe Wenger.

Sok új arcot tehát biztosan nem láthatunk majd az „ágyúsoknál”, ugyanakkor ha hinni lehet a francia menedzsernek, akkor távozók sem lesznek. Ezzel azokra a feltevésekre reagált a Real Madriddal hírbe hozott Wenger, melyek szerint Kolo Touré el akarja hagyni az Arsenalt a kevés játéklehetőség miatt.

„A helyzet az, hogy Kolót két és fél éves szerződés köti ide, és velünk is marad, csakúgy, mint a többiek. Volt egy kisebb incidens, amit a húszszorosára nagyítanak fel, az ilyen esetek mindennaposak egy klubnál. Kolo jól érzi magát nálunk. Nem tervezem, hogy akár egy játékost is elengedjek a csapatból” – tett pontot a pletykák végére Wenger.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik