Sir Alex Ferguson szerint már csak háromesélyes az angol bajnokság

Vágólapra másolva!
2008.12.30. 14:53
Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere úgy nyilatkozott csapata Middlesbrough elleni, 1–0-ra megnyert hétfői bajnokiját követően, hogy háromra redukálódott a bajnoki címre reális eséllyel pályázó csapatok száma.
Ferguson figyelemre inti övéit
Fotó: Imago
Ferguson figyelemre inti övéit
Ferguson figyelemre inti övéit
Fotó: Imago
Ferguson figyelemre inti övéit

Dimitar Berbatov harmadik, MU-mezben szerzett bajnoki találatával a „vörös ördögök” 1–0-ra legyőzték hazai pályán a Middlesbrough együttesét. A bajnoki címvédő ezzel sorozatban hetedik mérkőzését nyerte meg, és bár hét pont a lemaradása az éllovas Liverpoollal szemben, két mérkőzéssel kevsebbet játszott, tehát harcban van a bajnoki címért.

„Óriási a verseny az élmezőnyben, igazán izgalmas, de nem gondolom, hogy a Liverpool nagyobb ellenfél lenne, mint a Chelsea – nyilatkozta a hétfői bajnoki mérkőzés után Ferguson. – A Chelsea is hatalmas rivális, ám a legfőbb, hogy tegyük a saját dolgunkat, és teljesítsünk a mérkőzéseinken.”

„A fontos mérkőzések áprilisban és májusban jönnek majd, ám a Chelsea és a Liverpool pont- és meccselőnyben van velünk szemben. Muszáj behoznunk a lemaradásunkat, hogy ismét képben legyünk” – mondta a menedzser. A Manchesternek a középmezőnyhöz tartozó Fulham és Wigan ellen van elmaradt mérkőzése.

Ferguson szerint előnyt jelent csapata számára, hogy mérkőzései többségét idegenben tudta le a csapat, így az elkövetkezendőkben a hazai pálya előnyt jelent majd.

A skót szakember a hétfői mérkőzésről elmondta, hogy a Boro nagyon megnehezítette a dolgukat. „Kemény mérkőzésre számítottunk, a Middlesbrough jól játszott, nagyon jól. Sokat tettünk a győzelemért, viszont újra sok helyzetet hagytunk ki. Amíg nem használjuk ki megfelelően a lehetőségeinket, sokat fogunk szenvedni az ilyen találkozókon.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik