Wenger: Ellenfeleink szándékosan okoznak sérülést játékosaimnak

Vágólapra másolva!
2008.11.04. 18:18
Arsene Wenger kikelt azon játékosok ellen, akik szándékosan okoznak sérülést az Arsenal futballistáinak. A francia menedzser saját játékosait bátornak, míg a szabályokat be nem tartó ellenfeleket gyávának nevezte.
Wenger valószínűleg nem számíthat Walcottra a Fenerbahce elleni meccsen
Fotó: Imago
Wenger valószínűleg nem számíthat Walcottra a Fenerbahce elleni meccsen
Wenger valószínűleg nem számíthat Walcottra a Fenerbahce elleni meccsen
Fotó: Imago
Wenger valószínűleg nem számíthat Walcottra a Fenerbahce elleni meccsen

Az Arsenal szerdán a Fenerbahcét fogadja a Bajnokok Ligájában, de a mérkőzést az „ágyúsok” több alapembere is csak a lelátóról figyelheti majd sérülés miatt.

Nincs túl jó szériában a londoni csapat, mivel a táblázat utolsó helyén szerénykedő Tottenham elleni 4–4-es döntetlen után a hétvégén 2–1-es vereséget szenvedett a Stoke Citytől. Thomas Sörensen, a Stoke kapusa a találkozó után arról beszélt, hogy az Arsenal játékosai nem elég erősek mentálisan ahhoz, hogy esélyük legyen a bajnoki címre. Wenger természetesen nem hagyta annyiban a dolgot, és kemény választ fogalmazott meg.

„Egyszerűen nem igaz, hogy a játékosaim ne lennének elég bátrak. Szerintem ahhoz kell az igazi bátorság, hogy úgy játssz, hogy közben tudod, valaki hátulról azzal a szándékkal csúszik majd be, hogy sérülést okozzon neked” – mondta a sajtótájékoztatón Wenger.

A kérdésre, miszerint az ellenfeleik szándékosan okoznak-e játékosainak sérülést, egyértelmű igennel felelt a francia mester.

„Megpróbálta Rory Delap (Stoke City) a labdát megjátszani, amikor Walcottnak sérülést okozott? Ryan Shawcross a labdára ment, amikor felrúgta Adebayort? Nem azok a bátrak, akik hátulról becsúsznak valakinek. Az ilyen játékosok gyávák” – folytatta Wenger, aki reménykedik benne, hogy Walcott – aki a Stoke elleni meccsen vállsérülést szenvedett – már ott lehet a szombati, Manchester United elleni rangadón.

William Gallasszal kapcsolatban már borúlátóbb volt a szakember, míg a bokáját fájlaló Emmanuel Adebayorra még jó ideig nem számíthat.

A februárban a Birmingham elleni találkozón nyílt lábtörést szenvedő Eduardo da Silva viszont jó esetben már novemberben visszatérhet a pályára.

Ha nyerne az Arsenal a Fenerbahce ellen, akkor négy forduló után tíz ponttal állna a csoportban, és gyakorlatilag továbbjutást ünnepelhetne. Éppen ezért tartja nagyon fontosnak a három pont megszerzését Wenger:

„Ha már továbbjutottunk a csoportból, akkor onnantól kezdve jobban összpontosíthatnánk a bajnokságra, és lehetőségünk lenne pihentetni kulcsjátékosainkat, ezért amilyen gyorsan csak lehet, döntésre kell vinnünk a dolgot a BL-ben.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik