Arsene Wenger ezután is bízni fog a legjobb fiatal „ágyúsokban”

Vágólapra másolva!
2008.09.24. 13:53
Arsene Wenger a „szokásos” fiatal csapatánál is ifjabbat állított ki a Sheffield United elleni Ligakupa-mérkőzésen. Együttese kiütéses, 6–0-s győzelmet aratott a másodosztályú csapat ellen, és Wenger a mérkőzést követően nem győzte dicsérni az angol sportsajtóban a legjobb fiatal „ágyúsoknak” nevezett labdarúgókat.
Kettő a legfiatalabb titánok közül: Carlos Vela és Fran Merida
Fotó: Reuters
Kettő a legfiatalabb titánok közül: Carlos Vela és Fran Merida
Kettő a legfiatalabb titánok közül: Carlos Vela és Fran Merida
Fotó: Reuters
Kettő a legfiatalabb titánok közül: Carlos Vela és Fran Merida

Az Arsenal menedzsere 19 év átlagéletkorú csapatot állított ki a keddi mérkőzésen. A legidősebb játékos a lengyel kapus, Lukasz Fabianski volt a maga 23 évével...

„Nem lepett meg – mondta a jó teljesítményről a francia mester –, hiszen látom őket mindennap, de sohasem lehet tudni, hogy a nagy megmérettetés során hogyan játszanak majd. Azzal a hittel és akarattal léptek pályára, amelyet elvártunk tőlük.”

„Számunkra most az a legnagyobb kihívás, hogy együtt tartsuk, majd lassan beépítsük őket a nagycsapatba, amint azt néhányukkal már meg is tettük” – vázolt a fiatalok elé jövőképet Wenger.

„Amikor elkezdődik az átigazolási időszak, mindig nyomás alatt vagyunk, hogy vegyünk valakit, de tudnunk kell, hogy ha ez megtörténik ilyen játékosokkal a háttérben, akkor a saját munkánkat pusztítjuk el.”

A londoniak menedzsere a diadal után elárulta azt is: problémával akkor szembesülhet, ha eljutnak az elődöntőig, és el kell döntenie, hogy a „nagyokat” játszassa vagy a kicsiket?

„Mit tegyünk? Hagyjuk addig játszani őket, és aztán mondjuk nekik azt, hogy bocs, ennyi volt? Számomra ez nem komoly megoldás. Nem számít, hogy meddig jutunk, ragaszkodunk az elveinkhez.”

„Ezek a játékosok nem gyerekek. Intelligensek, tehetségesek és jó szellemben futballoznak. Sok csapatot legyőzhetnek, és nem fogok félni akkor sem, ha be kell őket állítani egy Premier League-meccsen.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik