A Decót hiányoló Scolarit nem érdekli a veretlenségi sorozat

Vágólapra másolva!
2008.09.22. 08:21
A Premier League vasárnapi rangadóján, a Chelsea–Machester United mérkőzésen (1–1) a hazaiak mestere, Luiz Felipe Scolari szerint csapata nagyon megérezte a bemelegítés közben megsérülő Deco hiányát, míg Alex Ferguson kissé csalódott, hogy a „vörös ördögöknek” nem sikerült kihasználniuk az ellenfél első félidőben mutatott indiszponált játékát, és végül csak döntetlennel távoztak a Stamford Bridge-ről.
Alex Ferguson (balra) és Luiz Felipe Scolari (jobbra) között szent a béke
Fotó: Reuters
Alex Ferguson (balra) és Luiz Felipe Scolari (jobbra) között szent a béke
Alex Ferguson (balra) és Luiz Felipe Scolari (jobbra) között szent a béke
Fotó: Reuters
Alex Ferguson (balra) és Luiz Felipe Scolari (jobbra) között szent a béke

Nem tagadja Luiz Felipe Scolari, a Chelsea mestere, hogy csapata igen gyengén játszott a szünet előtt, de azt is tudja, hogy mi volt ennek az oka:

„Az első játékrészben nagyon hiányzott a középpályánkról Deco. Ő az a futballista, aki összegyűjti a labdákat, hogy aztán támadásba dobja a csapatot. Nélküle a manchesteriek uralták a játékot, az első 15 percben sokkal jobbak voltak nálunk, és be is találtak” – elemezte a mérkőzés elejét a brazil szakvezető.

„Ezt követően viszont átestünk a holtponton, és elkezdtük kialakítani a helyzeteket, amelyeket sajnos ki is hagytunk – folytatta Scolari, aki szerint az igazi fordulópontot Didier Drogba pályára lépése jelentette. – Didier játéka kulcsfontosságúnak bizonyult. Ő képes volt megtartani elöl a labdát, s ezzel sokkal veszélyesebbé vált a támadójátékunk.”

A Chelsea a 80. percben egyenlített Salomon Kalou révén, így nem szakadt meg a most már 85 hazai bajnoki óta tartó veretlenségi sorozata, ám aki azt hiszi, hogy Scolarinak ez volt a legfontosabb, nagyot téved.

„A szurkolóink miatt örülök ennek, de személy szerint nekem ez a széria nem jelent semmit. Számomra csak az a fontos, hogy megnyerjük a bajnokságot” – beszélt nyíltan céljáról a „kékek” menedzsere, aki egyébként rendkívül elégedett volt játékosai hozzáállásával.

A másik oldal érthetően csalódottabb volt a lefújást követően, és ezt Alex Ferguson nem is rejtette véka alá:

„Nagy lehetőséget szalasztottunk el. Az első félidőben abszolút mi domináltunk, és 1–0-s vezetésünk után végleg a padlóra kellett volna küldenünk a Chelsea-t – kezdte a skót tréner. – Sajnos a második játékrészben kicsit visszavettünk a tempóból, amelyet addig diktáltunk, és az ellenfél ezt kihasználta.”

Ferguson egyetértett kollégájával abban, hogy Drogba beállása megváltoztatta a mérkőzés képét, mivel az elefántcsontparti csatár fizikai erejét kihasználva a londoniak többször is zavart tudtak okozni a felívelt labdákkal.

„Mindent egybevéve azonban nem lehetek elégedetlen, mert több játékosunknak is bele kell még lendülnie. Úgy gondolom, hogy októberben már közel csúcsformában futballozunk majd. Nem volt könnyű a sorsolásunk, hiszen idegenben játszottunk a Liverpoollal és a Portsmouthszal is – utóbbi gárda még több bajnokesélyesnek is gondot okoz majd.”

NÉZZE MEG A TALÁLKOZÓ GÓLJAIT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik