Németh Krisztián: Nem vagyok megváltó, de ha hívnak azonnal jövök

Vágólapra másolva!
2008.09.13. 07:34
Nem tartja magát megváltónak, nem követeli magát a válogatottba, és elfogadja, ha a szövetségi kapitány, Erwin Koeman úgy érzi, még nem tett le annyit az asztalra, mint mások. Németh Krisztián csak csendben teszi a dolgát – abban a reményben, hogy előbb-utóbb a Liverpoolban és a nemzeti csapatban is bemutatkozhat.
Németh Krisztián (balra) reméli, hogy egyszer letesz valamit az asztalra
Fotó: Mirkó István (NS-archív)
Németh Krisztián (balra) reméli, hogy egyszer letesz valamit az asztalra
Németh Krisztián (balra) reméli, hogy egyszer letesz valamit az asztalra
Fotó: Mirkó István (NS-archív)
Németh Krisztián (balra) reméli, hogy egyszer letesz valamit az asztalra

– Hallom, voltak problémái a bokájával?
Még vannak is – felelte Németh Krisztián. – Három hete a San Marino elleni U21-es válogatott meccsen meghúzódtak a szalagjaim. Mit mondjak, amilyen kellemetlen, olyan alattomos sérülés ez: nem tűnik súlyosnak, mégis sokáig bajlódik vele az ember. Lekopogom, lassan elmúlik, ha minden igaz, vasárnap már együtt edzhetek a csapattal.

– Mármint a felnőttcsapattal.
– Igen, azzal. Most már minden nap Steven Gerrardékkal tréningezem – kivéve, ha sérült vagyok…

A korosztályos együttesre visszatérve: a múlt vasárnapi, belgrádi nyolc nullából kimaradt, egyesek szerint azért, mert lemondta a válogatottságot.
– Eszembe sem jutna ilyesmi! Nem is értem, kinek az érdeke, hogy ezt terjessze.

– „Tehetséges, de még nem tett le semmit az asztalra.” Nyilván tudja, kiről mondta ezt Erwin Koeman?
– Tudom, persze: rólam. Ha ez a véleménye, tiszteletben tartom. Megjegyzem, abban igaza van, hogy azok, akiknek bizalmat szavazott, eddig tényleg többet értek el, mint én. Azért remélem, egyszer én is leteszek valamit az asztalra…

– A horvátok elleni májusi felkészülési meccsen tagja volt a keretnek, azonban nem lépett pályára. Azóta beszélt Erwin Koemannal?
– Nem. De ha hívna, azonnal felülnék az első repülőre. Hadd tegyem hozzá: nem vagyok megváltó. Ahhoz pedig végképp nem venném a bátorságot, hogy a válogatottba követeljem magam. Ott még nem tartok, hogy üzengessek: Hé, emberek, Németh Krisztián nélkül elképzelhetetlen a csapat! Egyébként ha valamit ígérhetek, az az, hogy ilyet sosem hallanak tőlem.

– Akkor azt árulja el: a nyári edzőmeccsek után tétmérkőzésen mikor mutatkozik be a Liverpoolban?
– Szerintem jó esélyem lett volna arra, hogy még az ősszel bevessen Rafa Benítez, csakhogy a sérülésem közbeszólt. Ezért a közeljövőben csak a tartalékgárdában jutok szóhoz, de ez így is van rendjén: amíg nem nyerem vissza a formámat, addig badarság lenne arról ábrándozni, hogy Steven Gerrardtól kapok jó labdát, és kapura fordulok…

– Érdeklődők voltak a nyáron?
– Voltak, de nem foglalkoztam velük. Már csak azért sem, mert a Liverpool vezetői kijelentették, hogy számolnak velem. Ezután furcsán vette volna ki magát, ha a távozáson rágódom, nem? Mindent egybevetve: egy éve vagyok itt, az előző szezonom jól sikerült, felvittek a nagyok közé – mi okom lett volna a váltásra?

– A mezét ellenben lecserélte: 10-es helyett immár 29-esben játszhat. Kapta vagy választotta ezt a számot?
Kaptam, de örültem neki, mert egyből bevillant, hogy szegény Fehér Miklós is ebben játszott. Nagyon sokra tartottam Mikit, ezért nagyon büszke vagyok arra, hogy a huszonkilences dresszt viselhetem.

A TELJES INTERJÚT ELOLVASHATJA A SZOMBATI NEMZETI SPORTBAN!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik