Jamie Carragher szerint hazugok a Liverpool amerikai tulajdonosai

Vágólapra másolva!
2008.09.11. 21:06
Jamie Carragher a Liverpool emblematikus figurája, aki karrierje során soha nem szerepelt más csapat színeiben, és könnyen elképzelhető, hogy az Anfield Roadon fejezi be pályafutását. A védő nem nézte jó szemmel, hogy szeretett klubja amerikaiak kezébe került, és a tulajdonosok tevékenységével sem elégedett: tartozások, balhék a menedzserrel, és csupán terveken létező új aréna fémjelzik a duó működését.
Jamie Carragher mutatja: az amerikai tulajdonosok sok mindenért hibáztathatók
Fotó: Imago
Jamie Carragher mutatja: az amerikai tulajdonosok sok mindenért hibáztathatók
Jamie Carragher mutatja: az amerikai tulajdonosok sok mindenért hibáztathatók
Fotó: Imago
Jamie Carragher mutatja: az amerikai tulajdonosok sok mindenért hibáztathatók

Jamie Carragher önéletrajzi könyvében fejtette ki véleményét a „vörösök” amerikai tulajdonosairól, és nem titkolta azt, hogy ő személy szerint csalódott a két milliomos eddig liverpooli ténykedésében.

„Eladtuk a klubot két könyörtelen üzletembernek, akik csupán pénzszerzési lehetőséget láttak a Liverpoolban” – írja Carragher, aki láthatóan szívén viseli a csapat sorsát, és ez nem is meglepő, hiszen 1996 óta szolgálja az angol rekordbajnokot. „Hicks és Gillett nem jótékonyságból vették meg a Liverpoolt. Azért szerezték meg a klubot, mert a tervezett új stadion hatalmas profitot hozhatott volna nekik.”

Az amerikai milliomosduó, Tom Hicks és George Gillett 2007 februárjában vették át a hatalmat az Anfield Roadon, és kezdeti intézkedéseik némiképp csökkentették a szurkolók ellenszenvét, elég csak a spanyol csatár, Fernando Torres megszerzésére gondolni.

Azonban a tulajdonosok be nem tartott ígéretei a szurkolók és Jamie Carragher nemtetszését is kivívták. A korábbi angol válogatott védő szerint az amerikaiak legnagyobb hibája az volt, hogy ígéretük ellenére nagy adósságot halmoztak fel, főleg a klub megvételéhez felvett kölcsönök kamatai miatt.

„Ennek az ígéretnek a megszegése már megkongatta a vészharangot, és a tervezett új stadion terveinek állandó változtatása is eléggé bosszantó” – folytatta Carragher a tulajdonosok ostorozását. Mint ismert, az Anfield Road helyett építendő új stadion, a 60 ezer néző befogadására alkalmas Stanley Park kivitelezése folyamatosan csúszik, egyes vélemények szerint amiatt, mert a tulajdonosok képtelenek előteremteni a beruházáshoz szükséges forrásokat.

Hicks és Gillett viszonya egymással sem épp felhőtlen, de a duó kapcsolata Rafa Benítezzel, a Liverpool menedzserével sem ideális. A 2007-es Bajnokok Ligája döntőjében a „vörösök” alulmaradtak az AC Milannal szemben, és a finálé után a spanyol menedzser további erősítésekre szólította fel a tulajdonosokat.

„Benítez akkor egy láncreakciót indított el, amelynek során a menedzser majdnem elvesztette az állását, valamint Hicks és Gillett végképp szembekerültek a klub szurkolóival. Az a vita nem a futballról szólt, sokkal inkább hatalmi kérdésekről. A drukkerek ugyanakkor hajlamosak mindent fekete-fehérben látni, szerintük az amerikaiak a rossz fiúk, Rafa Benítez pedig a hős. Szerintem azonban sokkal inkább szürke a kép” – folytatta Carragher, akinek ezen szavai sejtetni engedik, hogy a spanyol mester ténykedésével sem elégedett száz százalékosan.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik