Alonsóért 14 millió fontot ajánlott az Arsenal, de a Pool nem adta

Vágólapra másolva!
2008.09.02. 12:06
Nem az átigazolások nyara volt a mostani. Lassan beköszönt az ősz, Európa elit játékosai közül pedig vajmi kevesen döntöttek úgy, hogy klubot váltanak. Pedig ha egy nagy név bemozdult volna, lavinát indított volna az átigazolási piacon.
David Villa és Xabi Alonso sem váltott csapatot
Fotó: Action Images
David Villa és Xabi Alonso sem váltott csapatot
David Villa és Xabi Alonso sem váltott csapatot
Fotó: Action Images
David Villa és Xabi Alonso sem váltott csapatot

Több nagycsapat ezzel az eshetőséggel számolt, s az utolsó pillanatban tett kétségbeesett kísérlete már nem ért célt. Az Arsenal a Liverpooltól nem tudta megszerezni Xabi Alonsót, míg a Real Madrid a valenciás David Villa nélkül kénytelen nekivágni az új idénynek.

A The Daily Mail és a The Independent is tudni véli, s már Rafa Benítez is megerősítette, hogy az Arsenal az átigazolási szezon vége előtt pár órával 14 millió fonttal kopogtatott Xabi Alonsóért, a Pool spanyol válogatott középpályásáért.

Logikus lépés lett volna az Európa-bajnok játékos megszerzése. Alonso, amellett, hogy 26 évével rutinosnak számított volna a csikócsapat Arsenalban, a középpályán remek párost alkothatott volna válogatottbéli csapattársával, Cesc Fabregasszal.

Benítez azonban nem kért az ajánlatból, bár a bennfentesek tudni vélik, hogy négymillió fonttal nagyobb összegnek már nem tudott volna ellenállni a spanyol mester.

Az ügyletet persze az sem segítette elő, hogy Gareth Barry végül a hosszas huzavona ellenére maradt az Aston Villában, és nem igazolt a Liverpoolhoz.

A másik nagy név, aki nem váltott klubot, David Villa. A Valencia csatáráért a Real Madrid jelentkezett be szintén hétfőn a késő esti órákban.

„A Real Madrid elnöke felhívott, de határozottan közöltem vele, hogy a játékos nem eladó” – mondta a Valencia elnöke, Vicente Soriano, aki hozzátette: Villa emblematikus figurája a klubnak, így teljesen mindegy, mennyit ajánlottak volna érte a királyiak.

A spanyol sajtó információi szerint egy 40 millió euró körüli ajánlatot korábban már visszautasította a Valencia. A Real állítólag ezt az összegett legalább további tízmillió euróval toldotta meg hétfő este, de ezt az ajánlatot sem fogadta el a Valencia.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik