Djibril Cissé, ezúttal kölcsönben, újfent az angol élvonalban

Vágólapra másolva!
2008.08.20. 17:26
A Ligue 1-ben szereplő Marseille szerdai bejelentése szerint a klub „alapjaiban megállapodott” az angol élvonalbeli Sunderlanddel Djibril Cissé kikölcsönzéséről. A francia csatár a szezon végéig futballozhat ismét a Premier League-ben.
Djibril Cissé itt még a Marseille mezében dekázik
Fotó: Imago
Djibril Cissé itt még a Marseille mezében dekázik
Djibril Cissé itt még a Marseille mezében dekázik
Fotó: Imago
Djibril Cissé itt még a Marseille mezében dekázik
A hónap elején Eric Gerets, az OM belga trénere bizakodásának adott hangot, remélve, hogy Djibril Cissé nem hagyja el a Stade Vélodrome-ot.

Nos, csalódnia kellett, a francia támadó ugyanis – kölcsönben – az angol Sunderlandben (Fülöp Márton csapatában) folytatja pályafutását. Szerződése az idény végéig szól.

Ezt a marseille-iek elnöke, Pape Diouf jelentette be szerdán: „A két klub a fontosabb kérdésekben már megállapodott egymással, így csak néhány apró részletet kell elrendeznünk.”

Cissé így visszatérhet a Premier League, ahol 2004 júliusa és 2006 júniusa között a Liverpool labdarúgója volt. Jóllehet 2005-ben Bajnokok Ligája-győztes lett a „vörösökkel”, nem váltotta meg a világot, két, sérülésekkel teletűzdelt szezonjában mindössze 15-ször volt eredményes.

Távozása óta többször visszavágyott Angliába, ahol felesége él, legutóbb éppen ezen a nyáron, amikor több helyről is bombázták ajánlatokkal. Olaszországból is megkeresték, de a Roma ajánlatát is visszautasította.

A 27 esztendős labdarúgó 16 gólt szerzett a legutóbbi bajnokságban.

Geretsszel ellentétben Roy Keane, a Sunderland ír menedzsere boldog lehet, szerda délelőtt ugyanis épp arról beszélt, hogy a következő 48 órában szeretne még néhány játékost együtteséhez csábítani.

Ha még Anton Ferdinandot, a West Ham védőjét is sikerülne megkaparintania a következő napokban, talán meg is nyugodna.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik