John Terry: „A United már a csúcson van, mi viszont még nem”

Vágólapra másolva!
2008.08.13. 12:30
Nem meglepő módon komolyan elkezdődött az üzengetés a Premier League hétvégi rajtja előtt: ezúttal John Terry, a Chelsea csapatkapitánya kommentálta a nagy rivális Manchester United esélyeit. A BL-döntő tragikus hőse szerint a „vörös ördögök” már nem tudnak tovább fejlődni, a Chelsea viszont új menedzserével képes az előrelépésre, és visszakövetelheti a bajnoki trófeát a Unitedtől.
Vezérszerep: Terry szerint a Chelsea visszaszerezheti a trónt
Fotó: Reuters
Vezérszerep: Terry szerint a Chelsea visszaszerezheti a trónt
Vezérszerep: Terry szerint a Chelsea visszaszerezheti a trónt
Fotó: Reuters
Vezérszerep: Terry szerint a Chelsea visszaszerezheti a trónt

Sir Alex Ferguson úgy véli, a Chelsea kerete túl idős, és már nem fejlődőképes – nos itt a válasz a „kékek” táborából. John Terry szerint a „vörös ördögök” már elérték a csúcsot, és a londoni sztárcsapat idén visszaveheti az angol élvonal trónját.

„Maga Ferguson is tisztában van vele, hogy milyen szoros volt a küzdelem az előző évben, amikor pedig ők a csúcson voltak. Nem hiszem, hogy tudnak még hová fejlődni. Sok játékosuk van, aki csúcsformát futott az elmúlt két évben. Rio Ferdinand remekelt, Cristiano Ronaldo egész egyszerűen hihetetlen volt. Nem hiszem, hogy még egyszer képesek lesznek ilyen teljesítményre” – nyilatkozta Terry a Timesnak.

„Mi viszont még előre tudunk lépni, úgy érzem. Az előző szezonban rengeteg sérülés sújtott minket, edzőváltás is volt, mégis a United nyakán tudtunk maradni. Remélhetőleg idén nem lesz annyi problémánk a sérülésekkel, remek fizikai állapotban marad a keret, és így jól szerepelhetünk” – tette hozzá.

A „kékek” kapitánya tisztában van azzal, hogy a 2007–08-ashoz hasonló év eleji botladozás a bajnoki címbe kerülhet.

„Úgy kell kezdenünk, mint 2005-ben és 2006-ban. Győzelmek sorozatát kell aratnunk. Előző szezonban az év elején gyengélkedtünk, és ez a bajnokságunkba került. A Manchester Unitednek nehéz a sorsolása, mennek az Anfieldre és jönnek hozzánk is, a Stamford Bridge-re. Ebből előnyt kell kovácsolnunk. Fájdalmas volt nézni őket, ahogy ünnepelnek Wiganben. Mourinhóval megszereztük a bajnoki trófeát, és most vissza akarjuk követelni” – mondta.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik