„Az Arsenal kivételével minden nagycsapat esélyes a bajnoki címre”

Vágólapra másolva!
2008.08.11. 22:44
Az Internazionale vezetőedzője, az olasz meló előtt Angliában, a Chelsea-nél tevékenykedő José Mourinho ezúttal sem szalasztotta el az alkalmat, hogy beszóljon az Arsenalnak, és az angol csapat menedzserének, Arséne Wengernek. A nagy José szerint az „ágyúsoknak” esélyük sincs a bajnoki cím megszerzésére a 2008-09-es szezonban.
„Figyelj Patrick! A volt csapatod nem lesz bajnok! Vetted?”
„Figyelj Patrick! A volt csapatod nem lesz bajnok! Vetted?”
„Figyelj Patrick! A volt csapatod nem lesz bajnok! Vetted?”
„Figyelj Patrick! A volt csapatod nem lesz bajnok! Vetted?”

A legtöbb szakember érdekes módon a Manchester United, valamint a Chelsea csapatát tartja az augusztus 16-án kezdődő Premier League-szezon legnagyobb esélyesének. A két együttes mellet pedig az Arsenal lehet még harcban, tartják sokan. De nem José Mourinho.

Az Inter szakvezetője szerint az Arsenal játékosai túl fiatalok és tapasztalatlanok a komoly címek elnyeréséhez.

„Láttam az Arsenalt. Jó kis csapatuk van, de nagyon kevés a tapasztalt játékosuk” – nyilatkozta Mourinho a The Sunnak.

„A második vonal ráadásul tele van kisfiúkkal. Nagyon tehetségesek ugyan, de talán az Arsenalnak egy sokkal hosszabb kispadra lenne igazából szüksége” – tette hozzá a portugál.

A szakember az Amszterdam Kupán (amit egyébként az Arsenal nyert meg), – amelyen az Inter is részt vett – látta élőben a londoni csapatot, s az ott lejátszott két meccse alapján vonta le azt a messzemenő következtetést, hogy Wenger fiainak nincs esélyük a bajnoki cím elhóditására.

Mourinho a végső győzelemre esélyes csapatokat is megnevezte. Természetesen a listán nem volt ott a tréner „nagy kedvence”, az Arsenal.

„A Manchester United és a Chelsea fog harcolni egymással, de egy nap a Liverpool is elhódítja majd a trófeát. Úgy gondolom, lehet, hogy már ebben az idényben is” – zárta mondandóját Mourinho.

Bár azt egyelőre még nem lehet tudni, melyik csapat végez majd az angol bajnokság élén, de abban azért nagy pénzben lehet fogadni, hogy Mourinho és Wenger az életben nem fog leülni egy asztal mellé egymással borozgatni. Az amúgy is Sir Alex Fergusonnak állna jobban.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik