Blatter cáfolta, hogy rabszolgának nevezte volna Cristiano Ronaldót

Vágólapra másolva!
2008.08.02. 10:12
Sepp Blatter némi fáziskéséssel cáfolta, hogy rabszolgának nevezte volna Cristiano Ronaldót. A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke szerint csak az újságírók forgatták ki a szavait. Kijelentése ugyanis nem a Manchester United sztárjátékosára, hanem a futball jelenlegi helyzetére vonatkozott.
Ronaldo nem rabszolga
Fotó: Action Images (archív)
Ronaldo nem rabszolga
Ronaldo nem rabszolga
Fotó: Action Images (archív)
Ronaldo nem rabszolga

„Sohasem neveztem Ronaldót rabszolgának” – nyilatkozta Sepp Blatter.

„A kifejezést arra értettem, hogy a nagy klubok világszerte felvásárolják a tehetséges 13, 14, 15 éves fiatalokat, gyerekeket. Erről beszéltem, ezt nevezem modern rabszolgaságnak” – tette hozzá a sportvezető.

Blatter elmondta, hogy a nemzetközi sajtó valamit félreértett, vagy nemes egyszerűséggel csak valótlant állított.

„Ronaldót egyszer sem említettem, csak éppen a sajtó kiforgatta a szavaimat, és ezt hozta ki belőle. A FIFA-nak jelenleg nincs oka, hogy beleszóljon az ügybe, tudom, hogy a felek megoldják a problémáikat” – elmélkedett Blatter.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség elnöke a múlt hónapban arról beszélt, hogy a Manchester United engedjen a portugál akaratának, és ha menni akar, a klub adja el a szélsőt a Real Madridnak, ám Blatter most tagadta, hogy ilyet mondott volna.

Az akkori beszélgetés végén említette meg Blatter, hogy a mai labdarúgás tele van modern rabszolgákkal. Ezt a két – Blatter szerint egymástól független – gondolatot mosták össze a sajtó munkatársai. Ez vezetett a félreértéshez.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik