Németh Krisztián: „Nem szeretném ezzel a 25 perccel beérni”

Vágólapra másolva!
2008.08.01. 07:46
Huszonöt perc, két helyzet, egy debütálás: Németh Krisztián egy év után bemutatkozhatott a Liverpool csapatában a Villarreal elleni barátságos mérkőzésen. Az U19-es válogatott kiválósága a meccs után is a felnőttekkel edzett, de a vezetők nem hoztak még döntést a sorsáról – ő mindenesetre amondó, hogy nem szeretné beérni ezzel a huszonöt perccel…
Németh Krisztián bemutatkozott a Liverpoolban, de a munka legnehezebb része még előtte áll
Fotó: Action Images (archív)
Németh Krisztián bemutatkozott a Liverpoolban, de a munka legnehezebb része még előtte áll
Németh Krisztián bemutatkozott a Liverpoolban, de a munka legnehezebb része még előtte áll
Fotó: Action Images (archív)
Németh Krisztián bemutatkozott a Liverpoolban, de a munka legnehezebb része még előtte áll
Kozma István 1993. március 10-én, a Queens Park Rangers ellen lépett pályára utoljára a Liverpool mezében, szerda estétől követője is van: másfél évtizeddel később Németh Krisztián vehette fel magyarként újra a „vörösök” dresszét a felnőttek között.

A Villarreal elleni barátságos mérkőzésen 25 percet kapó csatár Jaime Pachecóval együtt lépett egyet a ranglétrán: utoljára az Aston Villa tarcsi ellen játszottak ugyanis csatárpárost ők ketten… A különbség hatalmas, és ezt a magyar tehetség is jól látja.

„Ez egészen más világ, mint amiben eddig éltem. – Mindig arról álmodtam, hogy egyszer nagycsapatban léphetek pályára, és ez most bekövetkezett. Tudtam, hogy huszonöt perc jut nekem, a meccs előtt megbeszéltem a mesterrel. Ő javasolta, mert az Európa-bajnokság óta egyet edzettem a csapattal, meg aztán sokan is voltunk Villarrealban. De jó volt, óriási élményt jelentett ennyi ember előtt futballozni, főleg a Liverpoolban” – mondta a Nemzeti Sportnak az ifjú csatár.

Rafa Benítez egyelőre még nem értékelt a meccs után, de Németh továbbra is a nagycsapattal edzhetett. Az, hogy mi vár rá a 2008–2009-es szezonban (marad a „fakó”, kölcsönadják, esetleg számításba veszik a nagyok között), még nem dőlt el.

„Nekem még semmit sem mondott a tréner, de nem is ez a fontos, csak az, hogy az edzéseken tegyem a dolgom, és megmutassam, milyen is az igazi Németh Krisztián. A meccs utáni napon is a felnőttekkel edzettem, de a vezetők még nem döntötték el, hogy ez hosszabb távon is így lesz-e. Nem is akarok annyira előretekinteni, mint ahogyan a tartalékcsapatot és a felnőttet sem akarom összehasonlítani. Egyelőre örülök annak, hogy ott lehettem, persze nem szeretném ezzel a huszonöt perccel beérni a Liverpoolban” – mondta a támadó.

A keretre tekintve a kihívás hatalmas: az utóbbi években nem tolonganak a stabil kerettagok között a tartalékból előrébb lépett játékosok, a konkurencia meg óriási. A felkészülési időszakban még három meccsen bizonyíthat Németh, ha Rafa Benítez lehetőséget ad neki: a skót Rangers, a norvég Valerenga és az olasz Lazio ellen lép még pályára a Liverpool a bajnokság kezdetéig.

KÖLCSÖNADOTT IFJAK

Jelenleg a Liverpool hét játékosa is kölcsönben szerepel, érdemes ránézni, hogy milyen klubokba kerültek ezek a labdarúgók. A bolgár kapus Nyikolaj Mihajlov a holland élvonalbeli Twenténél pallérozódik. A húszéves Jack Hobbs a Championshiptől épp búcsúzott Leicester Cityhez került, Robbie Threlfall a szintén harmadosztályú Herefordba ment. Szintén a League One-ban szerepel Godwin Antwi (Tranmere), másodosztályban kap lehetőséget Paul Anderson (Nottingham) és Adam Hammill (Blackpool). Miki Roque a spanyol harmadosztályú Cartagenába került.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik