Eric Cantona: „Cristiano Ronaldo hülye lenne, ha elhagyná az MU-t!”

Vágólapra másolva!
2008.07.29. 14:25
A Manchester United együtteséhez közel álló emberek közül már sokan megszólaltak a csapat sztárjátékosa, Cristiano Ronaldo ügyében, akit a Real Madrid hosszú ideje szeretne átigazolni. Ezúttal a „vörös ördögök” korábbi kiváló francia játékosa, Eric Cantona beszélt a portugál zseniről.
Cantona szerint Ronaldónak maradnia kellene Manchesterben
Fotó: Action Images
Cantona szerint Ronaldónak maradnia kellene Manchesterben
Cantona szerint Ronaldónak maradnia kellene Manchesterben
Fotó: Action Images
Cantona szerint Ronaldónak maradnia kellene Manchesterben

Eric Cantona a Manchester United történetének egyik legkiválóbb futballistája, aki jelenleg a francia strandlabdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A korábbi nagyszerű támadó a Daily Star című napilapnak adott interjújában beszélt Cristiano Ronaldóról, a „vörös ördögök” portugál játékosáról.

„Ronaldo még fiatal, és talán kihívásokra vágyik. Meg tudom érteni, ha ezen okból akarja elhagyni a United csapatát a Real Madrid kedvéért – mondta Cantona. – De ha bármilyen más okból hagyja el a manchesterieket, akkor hatalmas hülyeséget csinál.”

A 42 éves francia szakember szerint a portugál sztár szenvedne a nyugodtabb spanyol futballban, mivel neki a Premier League gyors játéka fekszik.

„Cristiano Ronaldo jelenleg a világ legjobb futballistája. Született színész. A stílusa illik a Manchester Unitedhoz, és ez fordítva is érvényes. Élvezet nézni a játékos és a csapat közti harmóniát” – mondta Cantona.

„Nem tudom igazából, hogy milyen Ronaldo személyisége, de talán valós okai vannak arra, hogy elhagyja a Unitedet” – tette hozzá.

Cantona pályafutása során 185 alkalommal lépett pályára a Manchester United színeiben, és ezalatt 82 gólt szerzett.

„Amikor a Unitedben játszottam, sohasem fordult meg a fejemben, hogy klubot váltsak. Sohasem igazoltam volna másik csapatba. De persze az én esetem más volt, mint Ronaldóé. Én harmincéves koromban fejeztem be a pályafutásomat” – mondta Cantona.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik