A Queens Park Rangers 1996 után térne vissza a legjobbak közé

Vágólapra másolva!
2008.07.14. 15:42
A QPR együttese az 1995–96-os szezonban játszott utoljára a legmagasabb osztályban, azóta hiába várnak a drukkerek a nagy sikerekre. A Championshipben eltöltött éveket csak három, harmadosztályban átszenvedett, szűk esztendő zavarta meg, most azonban ismét esély mutatkozik a jó szereplésre – a „csőszök” szurkolói ennek megfelelően bizakodva tekintenek a következő szezon elé.
Buzsáky Ákosnak kulcsszerepet szánnak a vezetők a QPR hadjáratában
Foto: Action Images
Buzsáky Ákosnak kulcsszerepet szánnak a vezetők a QPR hadjáratában
Buzsáky Ákosnak kulcsszerepet szánnak a vezetők a QPR hadjáratában
Foto: Action Images
Buzsáky Ákosnak kulcsszerepet szánnak a vezetők a QPR hadjáratában

Az elé a szezon elé, amelyben a Queens Park Rangers kiharcolja a feljutást. Legalábbis, ha hinni lehet az angol fogadóirodáknak, akkor borítékolható, hogy a Loftus Roadon hamarosan ismét élvonalbeli együttesek vendégeskednek.

Természetesen a bajnokság nincs lefutva, és a rendkívül hosszú és fárasztó Championship-idény során kemény riválisokkal kell megküzdenie a QPR-nek. A „csőszök” ugyanakkor Flavio Briatore és Bernie Ecclestone 2007-es színre lépése óta átgondoltan és folyamatosan erősítenek, és most is további igazolásokat terveznek.

Az angol sajtó egyöntetűen a magyar válogatott Buzsáky Ákost tartja a tavalyi szezon legjobb QPR-igazolásának, és biztosak abban, hogy ő és Martin Rowlands jó játékkal és gólokkal segíti majd a Rangers remélt menetelését – ha nem jönnek közbe sérülések.

Sajtóhírek szerint az is elképzelhető, hogy Buzsáky hamarosan Juan Sebastián Verón csapattársának mondhatja magát, anélkül, hogy az Estudiantes együttesébe igazolna. A QPR vezetői megkörnyékezték a korábbi MU-játékost, de további információk egyelőre nem láttak napvilágot a lehetséges transzferről.

A csapat menedzserével, Ian Dowie-val kapcsolatban azonban meglepő hírről számolhatunk be. A szakember a klub két, Formula-1-ben érdekelt tulajdonosával történő egyeztetés után vállalta, hogy egymillió fontos fájdalomdíj ellenében a vezetők akkor is elküldhetik a csapat kispadjáról, ha teljesíti a kitűzött célt, és Premier League-be vezeti együttesét.

Természetesen nem ez lenne az első eset, hogy egy sikeres edzőt elküldenek egy csapat éléről, például 2007-ben Fabio Capello munkáját is spanyol bajnoki cím után köszönték meg a Real Madrid vezetői, de a QPR indoklása mindenképp érdekes. Ők azért küldenék el Ian Dowie-t, hogy adott esetben nála híresebb menedzser vezethesse a csapatot.

Reményeik szerint már a Premier League-ben.

A QPR FRISS IGAZOLÁSAI

Az idén egyelőre fiatal, viszonylag ismeretlen játékosokkal erősítettek a Rangers vezetői. Érkezett Matteo Alberti a Chievo együttesétől, valamint két kölcsönjátékos, Emmanuel Jorge Ledesma a Genovától, és Samuel Di Carmine a Fiorentinától.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik