Torres: Beníteznek is nagy szerepe van abban, hogy megnyertük az Eb-t

Vágólapra másolva!
2008.07.05. 15:34
Fernando Torres arról beszélt, hogy egész éves jó formáját részben Rafa Beníteznek is köszönheti, aki folyamatosan jobb teljesítményre ösztönzi őt. A spanyol csatár emellett csodálja Steven Gerrardot is, aki szerinte hihetetlen profi módon kezeli a népszerűséget, és rá szeretne hasonlítani e téren. Torres azt is megosztotta a közvéleménnyel, hogy barátnője nélkül sokkal nehezebb lenne az élete, és nem tartana ott, ahol tart.
Torres szerint a kupa elnyerésében Beníteznek is szerepe van
Fotó: MTI/EPA
Torres szerint a kupa elnyerésében Beníteznek is szerepe van
Torres szerint a kupa elnyerésében Beníteznek is szerepe van
Fotó: MTI/EPA
Torres szerint a kupa elnyerésében Beníteznek is szerepe van

Fernando Torres egy éve igazolt az Atlético Madridtól a Liverpoolba, ahol szenzációs első szezont produkált. Ezt 33 gólja is bizonyítja, és honfitársai nagy örömére jó formája a nemrég véget ért Európa-bajnokságig is kitartott.

A németek elleni döntő egyetlen találatát szerző csatár most arról beszélt, hogy klubedzőjének, Rafa Beníteznek is hatalmas szerepe van az ő – és ezáltal Spanyolország – sikereiben.

„Vannak pillanatok, amikor azt mondod: Istenem, ez az ember (Benítez) nem hagy békén egy pillanatra sem. Ilyenkor nem fogod fel, hogy csak a javadat akarja. Egy ilyen klubnál, mint a Liverpool, nem dőlhetsz hátra húsz gól után. Benítez ezt nagyon jól tudja, és állandóan ott áll mögöttem, mindig jobb és jobb teljesítményre ösztökélve” –mondta Torres edzőjéről.

„Ha nem lenne egy ilyen ember a közelemben, könnyen megelégedhetnék azzal, amit eddig elértem, de ő ezt nem hagyja.”

A szőke csatár ezt követően egy másik, általa nagyon tisztelt személyről beszélt, nevezetesen a Liverpool csapatkapitányáról, Steven Gerrardról.

„Nagyon nagyra tartom őt, és nemcsak a játéka miatt. Óriási nyomás nehezedik rá, ezt saját példámból tudom. Mindenki tőle várja, hogy sikerre vezesse a csapatot, ő azonban hihetetlen profin kezeli ezt. Szeretnék egyszer olyan kapitány lenni, mint ő.”

Végül a magánéletébe is egy kis betekintést engedett a Kölyök becenévre hallgató spanyol, amikor barátnőjéről beszélt.

„Ő mindig tudja, hogyan nyugtasson meg, ha nem látom a fényt az alagút végén. Felébreszt, ha elaludnék, bátorít, ha arra van szükségem. Igazi támasz ő a számomra.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik