Nem tart tovább a türelem, a Spurs elküldi drágán vett német játékosát

juniorsport.hu juniorsport.hujuniorsport.hu juniorsport.hu
Vágólapra másolva!
2008.07.05. 19:48
Elküldi a Tottenham Hotspur tavaly igazolt német-ghánai játékosát, Kevin-Prince Boatenget. A 21 éves középpályás pályafutása már eddig sem volt mentes a botrányoktól, igaz, most nem feltűnő viselkedésével, csupán játékstílusával vívta ki a Spurs új edzőjének, Juande Ramosnak az ellenszenvét. Boateng valószínűleg Stuttgartba igazol.
Kevin-Prince Boateng ideje lejárt Londonban
Fotó: Action Images
Kevin-Prince Boateng ideje lejárt Londonban
Kevin-Prince Boateng ideje lejárt Londonban
Fotó: Action Images
Kevin-Prince Boateng ideje lejárt Londonban
Kevin-Prince Boateng német anyától és ghánai apától született. Nagybátyja ghánai válogatott játékos volt, anyja révén rokonságban van Helmut Rahnnal, az 1954-es futball-világbajnokság legendás játékosával.

Hétévesen került a Herthához, ahol 13 évet húzott le. A 2005–06-os szezonban mutatkozott be a felnőtt csapatban, 2006-ban az év fiatal német játékosának választották.

15 éves korától tagja a német korosztályos válogatottaknak, ám 2007-ben Dieter Eilts, az U21-es válogatott edzője kijelentette, soha többé nem rakja be csapatába Boatenget, ugyanis a futballista a touloni nemzetközi torna idején megengedhetetlenül viselkedett.

Ez sem szegte kedvét a Tottenhamnek, egy hónapra rá leigazolta a klub 4,5 millió fontért, ám csupán 21-szer lépett pályára a csapatban – tizenháromszor bajnokin –, és nem tett túl mély benyomást sem Martin Jolra, aki kardoskodott a leigazolásáért, sem Juande Ramosra, az új menedzserre.

Most a klub feltételnül meg akar szabadulni tőle, de Boateng sem akar maradni, valószínűleg a Stuttgartba szerződik. A 13 tetoválással rendelkező, már egy éve házas futballistát egy éve egyévként a spanyol Sevilla és az olasz Internazionale is kereste.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik