Jo, a brazil csatár 19 millió fontért szerződött Manchesterbe

juniorsport.hu juniorsport.hujuniorsport.hu juniorsport.hu
Vágólapra másolva!
2008.07.01. 07:09
Nem tétlenkedik Mark Hughes, a Manchester City újonnan kinevezett menedzsere: első „zsákmányként” megszerezte a CSZKA Moszkvától a 21 éves brazil Jót, teljes nevén Joao Alves de Assis Silvát.
Jo (jobbra) Moszkvából Manchesterbe költözik
Fotó: Action Images (archív)
Jo (jobbra) Moszkvából Manchesterbe költözik
Jo (jobbra) Moszkvából Manchesterbe költözik
Fotó: Action Images (archív)
Jo (jobbra) Moszkvából Manchesterbe költözik

A tehetséges támadóért a hírek szerint 19 millió fontot fizetett a kisebbik manchesteri együttes, márpedig ez az összeg klubrekordnak számít, így érthető módon sokat várnak a dél-amerikai futballistától.

A brazil játékos Sao Paolóban született, természetesen ott kezdett el futballozni is, első csapata a Corinthians volt, amelynek felnőtt együttesében 2003-ban, mindössze 16 esztendősen mutatkozott be.

A brazil együttes színeiben 81 mérkőzést játszott, és 13 gólt szerzett, mielőtt a CSZKA Moszkva két esztendővel ezelőtt rácsapott. Az orosz alakulat játékosmegfigyelőinek szemét dicséri, hogy a Jo művésznéven futballozó csatár a moszkvai együttesben 77 találkozón 44 alkalommal köszönt be – ebből kétszer az Inter ellen a Bajnokok Ligájában –, vagyis kifejezetten gólerős játékosnak tekinthető.

A jelek szerint Dunga, a brazil válogatott szövetségi kapitánya is hosszú távon számít rá, legalábbis erre utal, hogy tavaly júniusban az angolok elleni barátságos meccsen már ott ült a Wembley kispadján, egy hónappal később a törökökkel szemben pedig pályára is léphetett.

Mark Hughes szándéka tehát egyértelmű: igyekszik megerősíteni a City támadósorát, s azt se felejtsük el, hogy még mindig nem tett le arról, hogy a Barcelonától távozó Ronaldinhót is a kisebbik manchesteri klubhoz csábítsa.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik