Giovani dos Santos angolul tanul, de lélekben Barcelonában marad

juniorsport.hu juniorsport.hujuniorsport.hu juniorsport.hu
Vágólapra másolva!
2008.07.01. 16:44
Amint az köztudott, Giovani dos Santost az ősztől már az angol bajnokságban, a Tottenham színeiben láthatjuk futballozni, ugyanis Angliába igazolt a fiatal támadó. A távozásának legfőbb oka az volt, hogy a 19 éves játékos nem kapott elég lehetőséget korábbi együttesében, a Barcelonában. Dos Santos őszintén beszélt a váltás okairól, illetve a jövőbeni terveiről.
Dos Santos nem bánja döntését
Fotó: Action Images
Dos Santos nem bánja döntését
Dos Santos nem bánja döntését
Fotó: Action Images
Dos Santos nem bánja döntését

Dos Santos nemrég sokakat meglepve igazolt a Tottenham csapatához. A játékos hatmillió euróért költözött Londonba, ami nem nagy összeg, különösen annak fényében, hogy sokan nagy jövőt jósolnak a fiatal futballistának.

„Tudom, hogy nagy klubot hagytam ott, és türelmesnek kellett volna lennem, én azonban nem tudtam tovább várni – indokolta döntését a mexikói tini. – A Barca próbált marasztalni, de én folyamatos játéklehetőségre vágytam, szeretném hétről hétre megmutatni, mire vagyok képes.

„Sokat tanultam a Spanyolországban töltött hat évem alatt, ezután sem szakadok el teljesen a katalán fővárostól, mivel szüleim ott élnek, testvérem pedig ott futballozik. Úgy gondolom, jó döntést hoztam, és alig várom már, hogy elkezdődjön az angol bajnokság” – tette hozzá Dos Santos.

„A Premier League-ben minden játékost tisztelnek, reményeim szerint én is nagy futballistává válhatok. Igaz, a nyelvtudásom egyelőre borzalmas, de mindent megteszek, hogy az ősszel már ez se jelentsen problémát” – tette hozzá a friss Spurs-szerzemény.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik