A Londonba igazoló Gomes kapus utóda Isaksson lehet Dzsudzsákéknál

Vágólapra másolva!
2008.06.27. 16:30
Kapuscserére készük Dzsudzsák Balázs klubja, a holland PSV: a megbízható Gomes ügyében az eindhoveniek már mindenben megegyeztek a Tottenhammel, és a Premiershipből pótolnák a veszteséget – a Manchester Cityben létszámfelettinek nyilvánított svéd Andreas Isakssont vennék meg a brazil helyére.
Gomes (balra) lehet Dida utódja a brazil válogatottban
Reuters
Gomes (balra) lehet Dida utódja a brazil válogatottban
Gomes (balra) lehet Dida utódja a brazil válogatottban
Reuters
Gomes (balra) lehet Dida utódja a brazil válogatottban

A brazil válogatott Heurelho Gomesre akkor figyelt fel az angol Tottenham, amikor márciusban a PSV – tizenegyespárbajban – kiütötte a Spurst az UEFA-kupából.

A két klub meg is egyezett a portás árában, így már csak a játékosnak kell dűlőre jutnia kérőjével az anyagiakat illetően.

Gomes el is utazott Angliába, hogy személyesen találkozzon a Sarkantyúsok spanyol menedzserével, Juande Ramosszal, és egyúttal átessen az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon.

A Tottenham ezután kérheti meg a munkavállalási engedélyt a brazil számára, aki 2004-ben alig egymillió euróért érkezett a PSV-hez, de most ennek hat-hétszereséért kelhet el.

A távozó hálóőrt az idei Európa-bajnokságon is szereplő Andreas Isakssonnal pótolná a PSV új edzője, Huub Stevens. A svéd kapuvédő a klubjában, a Manchester Cityben mostanában csak igen ritkán kapott szerepet a fiatal Joe Hart miatt, így a bajnokság vége óta folyamatosan azon dolgozik az ügynöke, Roger Ljung, hogy új csapatot találjon védence számára.

„Nem titok, a helyzetére való tekintettel elkezdtünk dolgozni azon, hogy leigazoljuk Isakssont” – nyilatkozta a De Telegraafnak a PSV trénere, Huub Stevens.

Isaksson értéke a transfermarkt.de szerint hárommillió euró, 2006 nyarán éppen ennyiért vásárolta meg a City a francia Rennes-től – a PSV-n kívül korábban a Trabzonspor, a Chelsea, a Galatasaray és az Atlético Madrid is érdeklődött iránta.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik