Fabio Capello szerint a Chelsea nem árt az angol labdarúgásnak

Vágólapra másolva!
2008.06.15. 14:38
Fabio Capello, az angol labdarúgó-válogatott olasz szövetségi kapitány üdvözölte a Luiz Felipe Scolarit a Chelsea kispadján, és visszautasította azokat a vádakat, amelyek úgy szólnak, hogy Scolari ártani fog az angol labdarúgásnak további idegenlégiósok szerződtetésével.
Capello az Eb alatt sem pihen – figyeli a riválisokat
Fotó: Imago
Capello az Eb alatt sem pihen – figyeli a riválisokat
Capello az Eb alatt sem pihen – figyeli a riválisokat
Fotó: Imago
Capello az Eb alatt sem pihen – figyeli a riválisokat

Az angol labdarúgás élvonalában, a Premier League-ben jelenleg 35 % az angol labdarúgók száma. Ez Luiz Felipe Scolari Londonba érkezésével minden bizonnyal tovább fog csökenni. Capello szerint azonban az idegenlégiósok „minősége” a fontos, nem a mennyisége.

„Várjuk meg mit történik, de ha a Chelsea jó angol labdarúgókat fog találni, biztos vagyok benne, hogy alkalmazni fogja őket” – jósolt a talján tréner. „Ha van tizennégy jó játékosod, akkor az elég lehet bármire, nincs is szükség többre. Angliában ennél több van, és úgy gondolom a képességeik is megfelelőek.”

Capello például biztos abban, hogy John Terry marad a „kékek” védelmének oszlopa, már csak azért is, mert Terry Scolari egyik kedvenc játékosa az európai élvonalban.

A szövetségi kapitány szerint Scolari gyorsan alkalmazkodni fog az angol stílushoz. „Hogy nem ismeri a Premier League-et nem lehet probléma. Intelligens ember, és értelmes menedzser, az ő tapasztalatával hamar szerencsével fog járni” – tette hozzá Capello.

Scolarit egyébként Cristiano Ronaldo is dicsérte. Ronaldo Scolarinál lett a portugál válogatott alapembere, és jövőre a Premier League-ben egyik legfőbb meghiúsítója lehet Scolari céljainak (már ha a középpályás marad Manchesterben). „Ambíciót ad a játékosoknak. Nagyszerű ember és kiváló edző, és tudja mi a legjobb a csapatnak” – mondta az angol újságíróknak Scolariról nyilatkozva a játékos.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik