Wenger kollégáiról, Grantről és Fergusonról nyilatkozott

Vágólapra másolva!
2008.06.07. 21:46
Az ágyúsok menedzserét, mint sok edzőt az Európa-bajnoksággal kapcsolatban, faggatak az újságírók. Azonban a francia szakember nyilatkozatában, a kontinenstorna esélyesei helyett szót ejtett kollégáiról, Avram Grantről és Sir Alex Fergusonról, valamint a videóbíró esetleges alkalmazásáról.
Arsene Wenger támogatja a videóbíró alkalmazását
Fotó: Imago (archív)
Arsene Wenger támogatja a videóbíró alkalmazását
Arsene Wenger támogatja a videóbíró alkalmazását
Fotó: Imago (archív)
Arsene Wenger támogatja a videóbíró alkalmazását

„Ha John Terry belövi a büntetőt, és a Chelsea megnyeri a Bajnokok Ligáját, attól még ugyanaz a menedzser lenne, ugyanazokkal a kvalitásokkal.” – mondta Wenger a nemrég menesztett Avram Grantről.

„Nem mondhatjuk, hogy ha a labda a kapufáról befelé pattan, akkor Grant jó tréner, ha kifelé, akkor pedig rossz. Semmit sem változtat ez a képességein.” – védte meg a kékek korábbi edzőjét a francia.

Az Európa-bajnokság nyitánya kapcsán nyilatkozó szakember manchesteri kollégájával kapcsolatban is megfogalmazta a maga kételyeit. Szerinte Fergusson egyáltalán nem fog három éven belül visszavonulni, mint ahogy azt korábban elmondta.

„Ezt mondja már tíz éve, de a tűz még mindig lobog benne. Azt hiszem, ő élete utolsó napjáig motivált lesz. Ha egyszer visszavonul, az csak azért lesz, mert nem akarja tovább elviselni a munkával járó stresszt.” – mondta Wenger.

Az ágyúsok menedzserét megkérdezték azokkal a pletykákkal kapcsolatban is, melyek szerint a híradások már több olasz trénert is „leültettek” Chelsea kispadjára, többek között Roberto Mancinit és Carlo Ancelottit is.

„Nem örülnék különösebben, ha olasz tréner kerülne a londoniakhoz. Angliában mi szeretünk támadni!” – tette hozzá tréfásan a francia, utalva arra, hogy az itáliai edzők elsősorban a védekezésre helyezik a hangsúlyt.

A beszélgetésből kiderült az is, hogy sok futballvezetővel ellentétben, Wenger támogatja a videóbíró bevezetését, és nem korlátozná a lehetséges visszajátszások számát.

„Minden nagy meccsen, amit láttam a szezonban, voltak kétes szituációk: les volt, vagy nem volt les, büntető volt, vagy nem. Hiszem, hogy ennek meg kell változnia, mert mindent meg kell tennünk, hogy a játék a legigazságosabb legyen.” – fejtette ki véleményét.

Utalva Maradona az 1986-os világbajnokságon szerzett legendás góljára, elmondta, hogy a fiatalok számára egy nagyon rossz példának tartja, hogy ekkora kultusza lett a találatnak.

„Ha valakit dicsőítenek egy ilyen gólért, a fiatalokban jogosan alakul ki az a vélemény, hogy érdemes csalniuk, mert úgy könnyebben nyerhetnek.” – fejtette ki véleményét.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik