Luciano Spalletti neve is a londoni „kékek” kívánságlistáján

Vágólapra másolva!
2008.06.04. 13:23
Az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában (Premier League) szereplő Chelsea kívánságlistája – már, ami a lehetséges menedzsert illeti – tovább bővült. Az angol média most arról cikkezik, hogy az AS Roma vezetőedzője, Luciano Spalletti lehet az, aki Avram Garnt után leül a „kékek” kispadjára.
Spalletti hátat fordíthat Tottinak is. Vagy nem.
Fotó: Action Images
Spalletti hátat fordíthat Tottinak is. Vagy nem.
Spalletti hátat fordíthat Tottinak is. Vagy nem.
Fotó: Action Images
Spalletti hátat fordíthat Tottinak is. Vagy nem.

Újabb név a Chelsea kívánságlistáján. Roman Abramovics úgy látszik, elkezdte erőltetni az olasz vonalat a londoni klubnál. Miután az AC Milan trénere, Carlo Ancelotti visszakozott (?) a megtisztelő feladattól, újabban az AS Roma edzője, Luciano Spalletti neve merült föl lehetséges Grant-utódnak.

Spalletti neve természetesen egyelőre még nem hangzik olyan jól a szigetországban, mint Olaszországban. Itáliában azonban az egyik legjobb edzőként tartják számon, s s a tréner képességeit most az angolok szeretnék kiaknázni.

A szigetországi médiumok már azt is pedzegetik, hogy kinevezése esetén mely játékosok követhetnék az olasz mestert. Daniele De Rossi és Alberto Aquilani nevét is a jelöltek között találhatjuk.

Spalletti pályafutása elején az Empoli, a Sampdoria és a Venezia edzője is volt, majd az Udinese trénereként – ahol 2002-2005-ig dolgozott – vált ismert és elismert szakvezetővé. 2005-től a Roma csapatát irányítja, ám a bizonytalan helyzetben lévő fővárosi klub lehet, nem tudja majd őt megtartani.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik