Waddle: Capello elfelejtheti a vb-t, ha játszatja Lampardot!

Vágólapra másolva!
2008.06.02. 09:42
Sokan feszegették már ezt a kérdést, most pedig egy neves volt játékos is hangot adott kételyeinek: Chris Waddle, az egykori zseniális képességű középpályás (és mostani vitatott megítélésű szakkommentátor) szerint Fabio Capello sikerének egyik kulcsa az lehet, ha kihagyja az angol válogatottból a csapatszerkezetbe bele nem illő Frank Lampardot.
Háttérbe kéne szorítani? Chris Waddle szerint Lampard (fehérben) nem fér a válogatottba
Fotó: Reuters
Háttérbe kéne szorítani? Chris Waddle szerint Lampard (fehérben) nem fér a válogatottba
Háttérbe kéne szorítani? Chris Waddle szerint Lampard (fehérben) nem fér a válogatottba
Fotó: Reuters
Háttérbe kéne szorítani? Chris Waddle szerint Lampard (fehérben) nem fér a válogatottba
„Lampardnak mennie kell a kezdőből, és ez balszerencsés. Remek játékos, kitűnően passzol, rengeteg gólt lő, de nagyon hasonló játékosaink vannak a középpályán. Nem férnek el egyszerre Gerrarddal, és szerintem neki nincs helye Capello válogatottjában” – nyilatkozta „Magic Chris”, aki jól ismert arról, hogy a „háromoroszlánosok” egyik éles kritikusa.

„Ha a Chelsea rendszerét játszaná a válogatott, beférne Lampard. Capello viszont egy olyan 4-5-1-et akar, amelybe már nem illik bele. Ki kell egyensúlyozni a csapatot, a meccset eldöntő egyéni villanásokra képes játékosok mellett kellenek a keményen dolgozó középpályások is” – mondta.

Hogy Waddle szerint ki lehet a legalkalmasabb a csapat mozgatására? A 62-szeres angol válogatott játékos Steven Gerrardra szavaz.

„Capello jól tudja, hogy létfontosságú egy olyan játékos jelenléte, aki tudja mozgatni a gárdát. Rooney kitűnő focista, rengeteget dolgozik, de erre még alkalmatlan. Gerrard rendkívül jól lát a pályán, és kitűnően alkalmazkodik új posztokhoz, így neki kéne adni a karmesteri pálcát.”

Az egykori Newcastle-, Tottenham- és Marseille kedvenc úgy gondolja, Fabio Capellót néhány kellemetlen meglepetés érte, mikor elkezdett dolgozni a válogatottal, és rájött, hogy mennyire szűk a merítési lehetősége.

„Amikor idejött, szerintem azt gondolta, hogy a Premier League remek bajnokság kitűnő játékosokkal. Aztán rájött, hogy a legtöbb gárda kulcsfontosságú posztjain légiósok vannak."

„Ráébredt arra is, hogy csak egyféle játékot tudunk: gyors tempójú, letámadással egybekötött focit. Ha megtaláljuk középpályán az egyensúlyt, kihasználjuk Beckham pontrúgásait, Gerrard irányítói képességeit és Rooney dinamikáját, akkor sikeresek leszünk. Ha nem, akár el is felejthetjük a 2010-es vb-t” – mondta.

WADDLE AZ ANGOL VÁLOGATOTTRÓL (2006)

  • „Negyeddöntős csapat vagyunk, semmi több.”
  • „Abban a pillanatban, ahogy egy technikás és ravasz csapattal kerülünk szembe, elvesztünk.”
  • „Rá kell ébrednünk: közelében nem vagyunk a világ legjobb hét csapatának”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik