Fabio Capello az Egyesült Államok ellen újra kísérletezhet

Vágólapra másolva!
2008.05.27. 18:08
Az angol labdarúgó-válogatott szerdán az Egyesült Államok csapatát fogadja barátságos mérkőzésen a Wembleyben. Az angolok – minthogy nem jutottak ki az Európa-bajnokságra – már a világbajnoki selejtezőkre készülnek. Fabio Capello a "háromoroszlánosok" szövetségi kapitánya harmadik mérkőzésére készül a válogatott élén.
Fabio Capello újabb taktikai turpisságon töri a fejét
Fotó: Reuters
Fabio Capello újabb taktikai turpisságon töri a fejét
Fabio Capello újabb taktikai turpisságon töri a fejét
Fotó: Reuters
Fabio Capello újabb taktikai turpisságon töri a fejét

Capello nélkülözni kénytelen Michael Owent, aki vírussal küszködik. Az olasz tréner taktikai újításokon töri a fejét. Leszögezte, hogy Wayne Rooneyra feltétlenül a kezdőben számít: ki akarja próbálni, hogy mire képes a visszavont csatár szerepkörében. Éktársa Peter Crouch, Dean Ashton, Jermain Defoe vagy Gebriel Agbonlahor lesz.

Don Fabio könnyen lehet, hogy beválogatja a kezdőbe David Beckhamet is, ugyanis nagyon dicsérte az Amerikában légióskodó Becks edzésmunkáját. "Most, hogy elkezdődött az amerikai bajnoki szezon látszik rajta a frissesség, és nagyon jó az állapota" - dicsérte középpályását a szakember.

A szövetségi kapitány nyilatkozatában kitért a Chelsea játékosaira is. Mint mondta, nagyon fontos, hogy kékek játékosai újra játszanak, és felejtsék el a Moszkvában történteket.

Talán ezt erősíti az is, hogy úgy döntött: az Egyesült Államok ellen John Terry lesz az együttes csapatkapitánya (Capello előző két meccsén a svájciak és franciák ellen Steven Gerrard, illetve Rio Ferdinand viselhette a kapitányi karszalagot).

Az angolok a szerdai mérkőzés után vasárnap is pályára lépnek, akkor Trinidad és Tobago lesz az ellenfél.

BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉS
Anglia–Egyesült Államok
Szerda; 21.05 (magyar idő szerint)
London, Wembley
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik