Avram Grant a Bajnokok Ligája-ezüst után már nem a Chelsea menedzsere

Vágólapra másolva!
2008.05.24. 19:35
Az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában (Premier League) szereplő Chelsea-nél megköszönték a menedzser, Avram Grant munkáját. Az izraeli szakember mindössze nyolc hónapig szolgálta a londoni együttest. A Stamford Bridge-en eltöltött időszaka alatt a mester a Bajnokok Ligájában és a bajnokságban is ezüstéremhez segítette a csapatot.
Van miért fognia a fejét: a trófea nélküli szezon megbocsáthatatlan volt...
Fotó: Reuters
Van miért fognia a fejét: a trófea nélküli szezon megbocsáthatatlan volt...
Van miért fognia a fejét: a trófea nélküli szezon megbocsáthatatlan volt...
Fotó: Reuters
Van miért fognia a fejét: a trófea nélküli szezon megbocsáthatatlan volt...

Bajnoki és Bajnokok Ligája-ezüstérem a trófeateremben. Elég? Kevés!

A Chelsea vezetősége kétnapos tárgyalássorozat után úgy döntött, hogy az „eredménytelenség” miatt azonnali hatállyal meneszti Avram Grantet, a klub izraeli menedzserét, mindössze három nappal a balszerencsés körülmények között elveszített Bajnokok Ligája-döntő után.

„A Chelsea Football Club megerősíti, hogy a mai nappal felbontotta a menedzser Avram Grant szerződését. Szeretnénk a Chelsea FC nevében megköszönni Grant nyolchónapos munkáját. Most a menedzser utódjának keresésére koncentrálunk, az új szakvezető kinevezéséig nem kívánjuk kommentálni az ügyet” – szólt a londoniak hivatalos közleménye a klub weboldalán.

Kérdéses Grant segítőinek, Steve Clarkenak és Henk ten Caténak is a sorsa: a klubvezetés még egyikük sorsáról sem nyilatkozott.

A korábban a Hapoel Petah Tikvánál, a Maccabi Tel-Avivnál, a Maccabi Haifánál és az izraeli válogatottnál edzősködő Grant 2007-ben sportigazgatóként került a Chelsea-hez, majd tavaly szeptember 20-án váltotta a kispadon José Mourinhót.

Irányításával a „kékek” versenyben maradtak a két legfontosabb trófeáért, de mind a Premier League-ben, mind a Bajnokok Ligájában lemaradtak a Manchester United mögött – Peter Kenyon szerint ez megbocsáthatatlan „bűn” volt a klubvezetés szemében…

A Chelsea a 2003-04-es szezon óta először zárt egy idényt trófea nélkül.

„Nagyon magas elvárásaink vannak a Chelsea-nél, és két második hely egész egyszerűen nem elég jó. Még akkor sem, ha szeptemberben, mikor Mourinho elment, gondolni sem mertük volna, hogy a BL döntőjébe jutunk” – nyilatkozta Bruce Buck, a londoni csapat elnöke.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik