Grant kétségbe vonta Bennett játékvezető feddhetetlenségét

Vágólapra másolva!
2008.05.15. 12:34
Avram Grant a Chelsea izraeli menedzsere megkérdőjelezte a Manchester United utolsó mérkőzését vezető, Steve Bennett becsületességét. Történt ugyanis, hogy az utolsó fordulóban a két gigász egyenlő pontszámmal állt a mindent eldöntő forduló előtt, és a „vörös ördögök” a játékvezető megkérdőjelezhető ítéleteinek következtében nyertek és bajnokok lettek. Bár a londoniak csak döntetlent játszottak, menedzserük mégis szóvá tette Bennett hibáit.
Avram Grant már azon tanakodik, hogyan lehetne legyőzni a Manchester Unitedet a BL döntőben
Foto: Reuters
Avram Grant már azon tanakodik, hogyan lehetne legyőzni a Manchester Unitedet a BL döntőben
Avram Grant már azon tanakodik, hogyan lehetne legyőzni a Manchester Unitedet a BL döntőben
Foto: Reuters
Avram Grant már azon tanakodik, hogyan lehetne legyőzni a Manchester Unitedet a BL döntőben

Bár a tényeken már semmit sem változtat, de Avram Grant, a Chelsea menedzsere szóvá tette a Wigan– Manchester United mérkőzést vezető Steve Bennett látványosnak vélt hibáit. A „vörös ördögök” találkozóján Wayne Rooney esését követően a büntetőpontra mutatott, míg Paul Scholes Wilson Palacios ellen elkövetett, sárga lapot érő szabálytalanságánál nem villant a lap.

Az izraeli menedzser problémája az, hogy Cristiano Ronaldo értékesítette az erősen vitatható tizenegyest, ezzel megszerezte a vezetést a Unitednek, míg Scholesnak már a második sárgája lett volna, így ha Sir Alex Ferguson fiai tíz emberrel maradnak, a Wigannak nagyobb esélye lett volna az egyenlítésre.

„Azt mondtam, hogy hiszek az angol fair-play hagyományban. Ez most sem változott, azonban az utolsó fordulóban az történt, amire számítottam” – mondta Grant

„Angliában kiváló játékvezetők vannak, de van néhány, akiket befolyásolni lehet. A mi, Old Traffordon játszott mérkőzésünk is hatással volt a bíró (Mike Dean). Akkor Obi Mikel kiállítása jogtalan volt, míg a hétvégén Scholes megmozdulása megérte volna a második sárgát. De mindegy, ez már a múlt. Gratulálok a Manchester Unitednek!” – zárta le a témát az izraeli.

Annyit még hozzátett, hogy kifejezetten boldog, hogy a jövő szerdai Bajnokok Ligája döntőn nem szigetországi játékvezető fújja majd a sípot. A moszkvai összecsapást követően először kerülhet Európa trónjára Chelsea.

„A célunk az volt, hogy bejussunk végre a döntőbe. Ez sikerült, és ha már döntőt játszunk, meg is akarjuk nyerni.” – tette hozzá.

„Nem hiszem, hogy Ferguson bármivel meg tudna lepni minket, és én sem hiszem, hogy meg tudnám lepni őt. Ismerjük csapata erősségét és gyengéit, ugyanúgy, ahogy ő a miénket.” – mondta Grant.

Az idén eddig cím nélküli Chelsea Moszkvában május 21-én vigasztalódhat a Bajnokok Ligája döntőjében, ahol ellenfele a duplázásra törő, már angol bajnok Manchester United lesz.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik