Arséne Wenger: Úgy gondolom Adebayor ennél többre is képes

Vágólapra másolva!
2008.05.07. 16:49
Az Arsenal csatára, Emmanuel Adebayor eddig harminc gólt szerzett az idei szezonban. Mégsem teljesen elégedett teljesítményevel menedzsere, Arséne Wenger.
Jövőre lehet gránátvörös-kékre cseréli mezét Adebayor
Fotó: Action Images
Jövőre lehet gránátvörös-kékre cseréli mezét Adebayor
Jövőre lehet gránátvörös-kékre cseréli mezét Adebayor
Fotó: Action Images
Jövőre lehet gránátvörös-kékre cseréli mezét Adebayor

Emmanuel Adebayor már harminc gólnál tart idén az Arsenal színeíben. Ebből huszonnégyet az angol első osztályban lőtt, és három alkalommal talált az ellenfél hálójába az Angol Kupában, illetve a Bajnokok Ligájában is.

Rengeteg csatár megirigyelhetné a teljesítményét világszerte, gondolhatnánk. Ám az is a történethez tartozik, hogy februárban és márciusban volt egy igen rossz mutatókkal rendelkező sorozata is. Kilenc mérkőzés alatt mindössze egyszer volt képes megrezegtetni az ellenfelek hálóját.

A minap az Arsenal menedzsere, Arséne Wenger a togói játékos teljesítményéről nyilatkozott.

„Sok játékost láttunk, akik, amint elkezdték elismerni őket, visszavettek, és már csak félgőzzel teljesítettek csapatunkban. Mondanom sem kell, hamarosan eltűntek a süllyesztőben.”

„Emmanuel 30 gólja figyelemreméltó teljesítmény, de úgy gondolom, ennél többre is képes, ha kitartóan dolgozik. Csupán az a kérdés, hogy mennyire akarja kihozni magából a maximumot” – tette hozzá a szakember.

Nem mindenki osztja azonban az francia mester véleményét. Nyilvánvalóan másképp vélekednek a csatárról például Barcelonában, hiszen spanyol lapértesülések szerint a katalán klub kiszemeltjei közt szerepel Adebayor is.

A spanyol klub kívánságlistáján olyan nevek szerepelnek még, mint a valenciai David Villa vagy a francia Karim Benzema. Akármelyiket is választják, mélyen a zsebükbe kell nyúlni, ahhoz, hogy magukénak tudják valamelyik gólvágót.

Talán az, hogy Adebayor megy, vagy marad, választ ad arra a kérdésre, hogy Wenger szavai motiválták-e a togóit, vagy ellenkezőleg, a Barcelona malmára hajtották a vizet.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik