Steven Gerrard játszik a Chelsea ellen, nyáron pedig nem megy sehova

Vágólapra másolva!
2008.04.21. 19:14
Az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában (Premier League) szereplő Liverpool menedzsere, Rafa Benítez biztos benne, hogy a csapat kapitánya, Steven Gerrard ott lesz a pályán a Chelsea ellen a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén. Mindemellett elhessegette azokat a pletykákat is, miszerint a londoni csapat a nyáron megpróbálná leigazolni Gerrardot.
Steven Gerrard (jobbra): a Liverpool legnagyobb értéke
Fotó: Reuters
Steven Gerrard (jobbra): a Liverpool legnagyobb értéke
Steven Gerrard (jobbra): a Liverpool legnagyobb értéke
Fotó: Reuters
Steven Gerrard (jobbra): a Liverpool legnagyobb értéke

A Liverpool a hét végén idegenben győzte le a Fulham együttesét. A találkozót Jermaine Pennant és Peter Crouch találataival a Pool 2-0-ra nyerte, Steven Gerrard azonban nem lehetett ott a pályán társaival, Rafa Benítez mester ugyanis pihentette csapatkapitányát, aki a hivatalos verzió szerint nyaksérülése miatt nem játszhatott.

Természetesen a mérkőzés után sokan tartottak attól, hogy a kiváló középpályás nem lehet majd ott a Pool hétközi mérkőzésén a Chelsea ellen. A két csapat ezúttal nem a bajnokságban, hanem a Bajnokok Ligájában (gúnynevén: Angolok Ligájában) találkozik egymással. A spanyol menedzser pedig megnyugtatott mindenkit: Gerrard játszik a „kékek” ellen.

„Teljesen felépült sérüléséből. Hétfő reggel már edzett, és minden a legnagyobb rendben van” – nyilatkozta Benítez, aki a folytatásban hozzátette, nem tulajdonít túl nagy jelentőséget annak, hogy Avram Grant a napokban dicsérte Gerrardot, a spanyol mestere szerint nem kell attól tartani, hogy a csapatkapitány klubot vált a nyáron.

Benítez szintén szép szavakkal méltatta az ellenfél játékosait - név szerint Didier Drogbát és Frank Lampardot -, de tudja, hogy ezek a kijelentések az égegyadta világon semmilyen spekulációra nem adhatnak okot.

„Amikor már kellő tapasztalattal rendelkezel, tudod, hogy az ilyen megtörténhet. Amikor megkérdeznek engem Drogbáról vagy Lampardról, én is elmondom, hogy mennyire jó játékosoknak tartom őket” – nyilatkozta Benítez.

„Ezek a dolgok azonban nem igazán fontosak. Gerrardal kapcsolatban is mindenki tudja, hogy mennyire jó játékos, és hogy milyen kulcsszerepet játszik a csapatunkban. Elég tapasztalatunk van, és tudjuk, hogy ha valaki megkérdez engem, vagy Avram Grantot, mindannyian nagyon szépen beszélünk a játékosokról.”

A Liverpool mestere azt is hozzátette, hogy amikor a Bajnokok Ligájában a legjobb tizenhat között az olasz Internazionaléval játszott a Ligverpool, akkor is rengeteg cikk jelent meg a nemzetközi sajtóban arról, hogy „az Inter akarja Gerrardot”.

Benítez optimistán hozzátette: reméli így lesz ez a Barcelona vagy a Manchester United elleni döntő előtt is.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik