Az utolsó tíz percben biztosította be győzelmét a Liverpool

Vágólapra másolva!
2008.04.13. 16:51
Az angol labdarúgó-bajnokság 34. fordulójában hazai pályán nyert a Liverpool a Blackburn Rovers ellen. A találkozó 60. percéig kellett várni az első gólra, ekkor Steven Gerrard volt eredményes. Bő húsz perccel később Fernando Torres duplázta meg az előnyt, majd Andrij Voronyin döntötte el végérvényesen a három pont sorsát. Végül Roque Santa Cruz találata alakította ki a 3–1-s végeredményt.

A Liverpool játszott jobban az első félidőben, s bár helyzeteket is kialakított a hazai együttes, gólt nem sikerült szereznie a szünetig.

A 17. perceben Steven Gerrard került gyanús körülmények közepette a földre a tizenhatoson belül, ám Alan Wiley sípja néma maradt az eset után.

A szünet után már nem volt menekvés a mérkőzés előtt (és ez így maradt utána is) a kilencedik pozícióban tanyázó Blackburn számára.

A 60. percben Roque Santa Cruz eladott labdája után egy remek liverpooli támadás végén Gerrard mattolta Bret Friedelt. A csapatkapitány gólja pedig a hőn áhított vezetést eredményezte a negyedik helyét megszilárdítani kívánó Pool számára.

A folytatásban is a hazai csapat akarata érvényesült a pályán, ám félő volt, hogy egyetlen villanás a túloldalon, s kiegyenlít a Blackburn.

Egyenlítés helyett azonban ismét a „vörösök” találtak be. Fernando Torres Gerrard beadását bólintott a vendégkapuba. A spanyol első liverpooli szezonjában immár harminc találatnál tart.

A csereként Andrij Voronyin a 90. percben döntötte el végleg a három pont sorsát. Az ukrán csatár gólját követően Santa Cruz ugyan még szépített, de Pool győzelmét már semmi sem fenyegette.

Győzelme után a Liverpool továbbra is negyedik, és nagy csodának kellene történnie ahhoz, hogy ne ebben a pozícióban fejezze be a szezont. A harmadik helyen lévő Arsenalt ugyanis legalább annyira nehéz lenne befognia a „vörösöknek”, mint amekkora „bravúr” lenne elszórakozni az előnyt az ötödik Everton ellen.

PREMIER LEAGUE

34. FORDULÓ:
Liverpool–Blackburn Rovers 3–1 (Gerrard 60., Torres 82., Voronyin 90 ill. Santa Cruz 90+1.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik