Ferencziék kikaptak, így nem lesz magyar az FA-kupa döntőjében

Vágólapra másolva!
2008.04.06. 19:01
Hiába támadott többet az első félidőben a Barnsley, egy jól eltalált lövéssel Cardiff City szerezte meg a vezetést a találkozó elején. A nem túl színvonalas mérkőzésen a kezdőként pályára lépő Ferenczi Istvánnak 65 percnyi játéklehetőség jutott.
A mindent eldöntő pillanat: Joe Ledley (feketében) lábáról elindul a labda Barnsley kapuja felé
Fotó: Reuters
A mindent eldöntő pillanat: Joe Ledley (feketében) lábáról elindul a labda Barnsley kapuja felé
A mindent eldöntő pillanat: Joe Ledley (feketében) lábáról elindul a labda Barnsley kapuja felé
Fotó: Reuters
A mindent eldöntő pillanat: Joe Ledley (feketében) lábáról elindul a labda Barnsley kapuja felé

Joe Ledley gyönyörű találatával a kilencedik percben megszerezte a vezetést a Cardiff City. A középpályás egy szöglet után a középre kifejelt labdát kapásból vágta Steele kapujába, 14 méterről.

A folytatásban sokat tett az egyenlítésért a Barnsley, de gólt nem tudott rúgni az első félidőben.

A pirosmezesek offenzívájából Ferenczi István is alaposan kivette a részét: a 23. perben egy fejessel veszélyeztetett hét méterről, nem sokkal később pedig a védők gólvonalról tudták csak menteni tíz méterről leadott lapos lövését.

Az első játékrész hosszabbításában egy újabb gólszerzési lehetőségtől fosztotta meg a Barnsley-t a játékvezető: a cardiffi Kevin McNaughton kezére rápattant a labda a saját tizenhatosán belül, a bíró sípja azonban néma maradt.

A szünetben 12-3 volt a kapura lövések aránya a Barnsley javára. Ferenczi mellett Odejayi, Howard és Foster is többször próbálkozott a gólszerzéssel -sikertelenül.

A szögletarány 4-0- volt a szünetben, ugyancsak a Barnsley-nak.

A második félidőben a cardiff feljebb tolta a védekezését, és előttük is adódott az első gólszerzési lehetőség: egy jobboldali akció végén Steele védte Gavin Rae nyolc méterről leadott fejesét.

A Barnsley mindent egy lapra feltéve támadott, így a védelme nagyon kinyílt. Veszélyesek voltak a cardiffi kontrák.

A 65. percben Ferenczit lecserélték, egy másik csatár, Michael Coulson állt be helyette.

Egy perc sem telt el a csere után, amikor Odejayi kapott remek kiugratást a felezővonalnál: teljesen üresen vihette a labdát a Cardiff kapujára, a tizenhatoson belülre érve lőtt, de lapos lövése a bal alsó sarok mellett hagyta el a pályát. Óriási ziccer volt!

Ha nem is ekkora, de hasonlóan komoly helyzet adódott a másik oldalon is: a 74. percben Rae kapott jó indítást, és jól is vette le a labdát a Barnsley tizenhatosán belül, de a remekül kifutó Steele-ben elakadt a lövése.

Az eredmény a hajrában már nem változott, így a Portsmouth és a Cardiff City játssza idén az FA-kupa döntőjét.

Gera Zoltán, a West Bromwich Albion játékosa, illetve Ferenczi István a Barnsley csatára révén most először fordult elő a legnagyobb hagyományokkal rendelkező angol kupasorozat történetében, hogy két magyar is pályára lépett az elődöntőben.

FA-KUPA

ELŐDÖNTŐ
BARNSLEY – CARDIFF CITY 0-1 (Joe Ledley 9.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik