Ferenczi csapata a Chelsea ellen játszik a négy közé kerülésért

Vágólapra másolva!
2008.02.18. 15:04
A Liverpool FC után ismét sztárcsapattal találkozik Ferenczi István csapata: a Barnsley a Chelsea ellen lép pályára az angol labdarúgó FA Kupa negyeddöntőjében. Gera Zoltán együttese, a West Bromwich Albion a Bristol Rovers vendége lesz. A Manchester United a Portsmouth-t fogadja, míg a Cardiff City a Middlesbrough-hoz vagy a Sheffield Unitedhez látogat.
A Barsley játékosainak öröme Liverpoolban
A Barsley játékosainak öröme Liverpoolban
A Barsley játékosainak öröme Liverpoolban
A Barsley játékosainak öröme Liverpoolban

Ferencziék szombaton sokkolták az angol közvéleményt, lévén az Anfielden győzték le 2-1-re a Liverpool FC-t. A Barnsley 0-1-ről fordított, a győztes gólt a lefújás előtti pillanatokban szerezte.

A Chelsea az ötödik fordulóban a Huddersfieldet fogadta és nyert 3-1-re. A találkozón Frank Lampard duplázott, 100. és 101. gólját szerezte a klub színeiben. Ezzel az angol válogatott középpályás nyolcadik az örökranglistán.

A Barnsley és a Chelsea eddig egyszer futott össze az FA Kupában: 1989. január 7-én Ferenczi jelenlegi csapata 4-0-s (!) sikert aratott. Összesítésben azért a londoni „kékek” állnak jobban, 16-szor győztek és 10-szer kaptak ki, a mérleget 5 döntetlen egészíti ki. Legutóbb, 1998. január 8-án a Chelsea 2-0-ra nyert.

A West Brom a legutóbbi körben 5-0-ra ütötte ki idegenben a Coventryt, Gera szerezte az utolsó találatot. Ezúttal az a Bristol Rovers lesz az ellenfél, amelyik szombaton a hajrában elért szerencsés találattal múlta felül a Southamptont. A WBA korábban háromszor múlta felül a Bristolt, egyszer szenvedett vereséget, négyszer döntetlent hozott a párharc.

A tavalyi döntős Manchester United a hétvégén 4-0-ra gázolta le az Arsenalt, most ismét az élvonalból kapott ellenfelet, sorozatban tizenegyedszer az FA Kupában. A Portsmouth ellen háromszor nyert ebben a sorozatban, kétszer szenvedett vereséget, háromszor döntetlennel zárult a két együttes találkozója. Tavaly január 27-én a „vörös ördögök” 2-1-re múlták felül következő ellenfelüket az FA Kupában.

A Cardiff City február 26-án tudja meg, hogy a Middlesbrough vagy a Sheffield United ellenfele lesz-e.

Az FA Kupa negyeddöntőit március 8-án vagy 9-én játsszák.

FA KUPA, NEGYEDDÖNTŐ

  • Sheffield United (II.) vagy Middlesbrough-Cardiff City (II.)
  • Manchester United-Portsmouth
  • Bristol Rovers (III.)-West Bromwich Albion (II.)
  • Barnsley (II.)-Chelsea
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik