Sir Alex Ferguson igazi rangadóval ünnepli 100. FA-kupa-mérkőzését

Vágólapra másolva!
2008.02.16. 12:00
Komoly rangadót hoz az angol FA-kupa ötödik fordulója, hiszen a bajnoki címvédő Manchester United csap össze az Arsenallal. A két szakember, a 100. FA-kupa-mérkőzésén a kispadon ülő Sir Alex Ferguson és Arséne Wenger egyetértett abban: nem akarnak megismételt meccset!
Hleb és Anderson harca a novemberi, 2-2-re végződött bajnokin
Reuters
Hleb és Anderson harca a novemberi, 2-2-re végződött bajnokin
Hleb és Anderson harca a novemberi, 2-2-re végződött bajnokin
Reuters
Hleb és Anderson harca a novemberi, 2-2-re végződött bajnokin

Kétségtelen, hogy az FA-kupa ötödik fordulójának legnagyobb rangadója a Manchester United – Arsenal összecsapás lesz, amelyre szombat délután az Old Traffordon kerül sor. Sir Alex Ferguson, a hazaiak skót edzője jubileumra készül, hiszen ez lesz a 100. FA-kupa-mérkőzése.

Mindkét szakember nagyon tart a másik csapat gólvadászától, amire meg is van okuk, hiszen Cristiano Ronaldo 27, Emmanuel Adebayor pedig 22 gólnál jár már ebben a szezonban.

A hírek szerint egyik edző sem küldi fel pályára azt a tizenegyet, amelyet a legjobbnak tart. Sir Alex Ferguson pihentet játékosokat a Lyon elleni meccsre, míg Arséne Wenger helyzetét a sérülések nehezítik: Gael Clichy, Philippe Senderos, Mathieu Flamini és Adebayor is izomsérüléssel bajlódik, de a francia mester reméli, hogy lesz, akit sikerül összedrótozni a meccs előtt, ám Clichy biztosan nem léphet pályára.

Rajta kívül a combsérüléssel bajlódó Theo Walcott, és a személyes okok miatt hiányzó Bacary Sagna játékára sem számíthat Wenger. Örömteli viszont, hogy a két elefántcsontparti, Emmanuel Eboué és Kolo Touré visszatérhet az együttesbe.

A másik oldalon Sir Alex Fergusonnak kellemesebb problémái vannak, hiszen Wayne Rooney és Patrice Evra is visszatérhet eltiltása után. A skót mesternek keretéből csak Gary Neville és Patrick Silvestre hiányzik, ők hosszabb ideje sérültek.

Abban mindenestre mindkét szakember egyetértett: nem akarnak megismételt meccset!

ANGOL FA-KUPA

5. FORDULÓ
SZOMBAT
13:30 Bristol Rovers (III) - Southampton (II), vezeti: Riley
16:00 Cardiff (II) - Wolverhampton (II), vezeti: Styles
16:00 Chelsea - Huddersfield (III), vezeti: Clattenburg
16:00 Coventry (II) - West Bromwich (II), vezeti: Halsey
16:00 Liverpool - Barnsley (II), vezeti: Atkinson
18:15 Manchester United - Arsenal, vezeti: Wiley
VASÁRNAP
15:00 Sheffield Utd. (II) - Middlesbrough, vezeti: Foy
17:00 Preston (II) - Portsmouth, vezeti: Dean
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik