Izgalmas, jó iramú meccsen zsebelte be a három pontot az Arsenal

Vágólapra másolva!
2008.02.11. 23:18
Az Arsenal a svájci Philippe Senderos és a togói Emmanuel Adebayor góljaival 2-0-ra legyőzte a Blackburn Rovers gárdáját az angol bajnokság (Premier League) huszonhatodik fordulójában, így öt pontra növelte előnyét a tabellán az őt üldöző Manchester Uniteddel szemben.
A két gólszerző: Emmanuel Adebayor és Philippe Senderos
Reuters
A két gólszerző: Emmanuel Adebayor és Philippe Senderos
A két gólszerző: Emmanuel Adebayor és Philippe Senderos
Reuters
A két gólszerző: Emmanuel Adebayor és Philippe Senderos

Gyorsan gólt szerzett a hazai gárda, Philippe Senderos már a negyedik percben mattolta Brad Friedelt. Eduardo végzett el szögletet a jobb oldalról, remekül csavarta középre, és a legmagasabbra ugró svájci öt méterről, középről bólintotta a labdát a kapu jobb oldalába.

A nyolcvankétszeres válogatott kapus sorozatban száznegyvenedik alkalommal húzta magára a Blackburn Rovers egyes mezét, és ezúttal is bizonyította, hogy nem hiába bízik benne Mark Hughes vezetőedző.

A korai gól nem fogta meg a vendégeket, sőt egyre bátrabbak lettek, bár a meccs első húsz percében még az „ágyúsok” tartották kézben a mérkőzést. A huszonkettedik percben Mathieu Flamini tört kapura egy remek kiugratást követően, de a kapujából kifutó Friedel ezúttal is tisztázott.

A Rovers első nagy helyzetét - ami az egyenlítést is magában hordozta - a 37. percben dolgozta ki, egy jobb oldali beadásba előbb a dél-afrikai Benni McCarthy, majd Roque Santa Cruz fejelt bele öt méterre a gólvonaltól, de nem sikerült kapura irányítani. Ettől függetlenül nagy lehetőség maradt ki.

Az első félidő lefújása előtt még Tugay Kerimoglu próbálkozott, de lövés gyatrára sikeredett, így maradt az egygólos hazai vezetés.

A második félidőre újra összeszedte magát az Arsenal, és a félidő negyedik percében majdnem újra gólt szereztek, de a fehérorosz Alexandr Hleb lövése a kapufát találta el, újabb négy perc múlva pedig ismét Friedel mentette lábbal Emmanuel Adebayor közeli lövését.

Izgalmas, nagy iramú volt a találkozó, bár az Arsenal egy idő után érezhetően kevesebbet kockáztatott, mivel szükségük volt a három pontra, ha meg akarták őrizni (sőt növelni) előnyüket az angol bajnokságban az őt üldöző címvédő Manchester Uniteddel szemben.

A hetvenötödik percben azonban ismét felpörögtek az események, ezúttal Adebayor igazolta, hogy bármikor képes helyzetet kialakítani akár a semmiből is: Gilberto Silvától kapott passzt, majd kapura tört, és védőit megkavarva tizenkét méterről laposan kapura lőtt, de a vendégkapus ezúttal is résen volt.

Három perc elteltével szinten a togói csatár veszélyeztetett, de az amerikai portás jól zárta a szöget a három méteres lövésnél. Egyre veszélyesebben játszottak Arsene Wenger tanítványai.

A szépen és hasznosan futballozó Hleb előbb Eduardót, majd Fabregas szolgálta ki, de egyikük sem tudta értékesíteni a helyzetet.

A 91. percben aztán Adebayor megérdemelten gólt szerzett (a góllövőlistán utolérve Cristiano Ronaldót), egy remek kontra végén laposan a bal alsóba lőtt, Friedel ezt már nem védhette. Pedig tegyük hozzá, a vendégcsapat sokat köszönhet neki.

Győzelmével az Arsenal öt ponttal vezet a tabellán a Manchester United előtt.

ANGOL BAJNOKSÁG (PREMIER LEAGUE)

26. FORDULÓ, EREDMÉNY
Arsenal – Blackburn Rovers 2-0 (Senderos 4., Adebayor 91.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik