Grant: tiszteletreméltó, amit a Chelsea elért az elmúlt negyedévben

Vágólapra másolva!
2008.01.24. 14:38
- Mindenkinek el kell ismernie, tiszteletreméltó, amit a Chelsea elért az elmúlt három hónapban. Senki sem változtathat a tényeken: minden sorozatban nagyszerű helyzetben vagyunk – mondta Avram Grant, miután a londoni együttes szerdán este 1-0-ra nyert az Everton vendégeként és 3-1-es összesítéssel jutott az angol labdarúgó Ligakupa döntőjébe.
Joe Cole gólöröme
Reuters
Joe Cole gólöröme
Joe Cole gólöröme
Reuters
Joe Cole gólöröme

A Jose Mourinhót szeptemberben váltó izraeli tréner csapata a Stamford Bridge-en az utolsó pillanatokban szerzett minimális előnyt, így nehéz mérkőzésre számíthatott a liverpooli Goodison Parkban. Így is történt, de a taktikusan futballozó Chelsea végül Joe Cole révén megduplázta a különbséget, megérdemelten harcolta ki a döntőbe jutást.

Pedig ősszel sokan úgy gondolták, rövid ideig tart majd a Grant-korszak, ehhez képest a „kékek” négy sorozatban harcolnak – reális eséllyel – a végső sikert.

„Sok mérkőzést nyertünk az elmúlt három hónapban. Nem volt könnyű a dolgunk, mert sokan úgy gondolták, hogy még teljes csapattal sem leszünk igazán sikeresek. Mostanában sérülések hátráltatnak bennünket, de a bajnokságban csak négy pont a hátrányunk, a Bajnokok Ligájában a következő fordulóra készülünk és döntősök vagyunk a Ligakupában” – adott „hiányos” helyzetelemzést Avram Grant. A tréner ugyanis nem tett említést az FA-kupáról, amelynek hétvégi 4. körében a Chelsea a Wigan Athletic vendége lesz.

A szakember hozzátette: a Ligakupa fontossága nem említhető egy lapon a BL népszerűségével, de csapata nem veszi félvállról a február 24-i döntőt.

„Mindent megteszünk azért, hogy megnyerjük a Carling-kupát. Mindenki láthatta, hogy mennyire küzdöttek a játékosaim az elődöntőben.” – jegyezte meg Grant.

A Chelsea 1965-ben, 1998-ban, 2005-ben és 2007-ben nyerte meg a Ligakupát, míg leendő ellenfele, a Tottenham Hotspur 1971-ben, 1973-ban és 1999-ben diadalmaskodott. A két együttes eddig hatszor találkozott ebben a sorozatban, a mérleg: 3 Chelsea-, 1 Tottenham-győzelem, 2 döntetlen.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik