Avram Grant és Martin O’Neill is bírálja a játékvezetőt

Vágólapra másolva!
2007.12.27. 10:22
Kiváló meccset vívott egymással a Chelsea és az Aston Villa. A mérkőzés 4-4-re végződött, de utána mindkét szakvezető kesergett, mondván, a játékvezető győzelemtől fosztotta meg őket.
Villan a piros lap Phil Dowd kezében, Zat Knight mehet zuhanyozni
Reuters
Villan a piros lap Phil Dowd kezében, Zat Knight mehet zuhanyozni
Villan a piros lap Phil Dowd kezében, Zat Knight mehet zuhanyozni
Reuters
Villan a piros lap Phil Dowd kezében, Zat Knight mehet zuhanyozni
Amikor a 44. percben Petr Cech, a Chelsea kapusa csúnyán bevédte Shaun Maloney egyáltalán nem védhetetlen lövését, sokan gondolták azt, hogy a londoniak képtelenek lesznek kétgólos hátrányból visszahozni a meccset.

Ám még a szünetet jelző hármas sípszó előtt felcsillant a hazaiak előtt a remény, ugyanis a csereként beállt Michael Ballack és Zat Knight csapott össze a tizenhatoson belül, a német középpályás pedig a földre esett. Phil Dowd megítélte a büntetőt, és kiállította a vendégek védőjét.

A Villának így a teljes második félidőt emberhátrányban kellett játszania, és az első félidőben a büntetőt értékesítő Andrij Sevcsenko újabb találata, majd Alex gólja után már a fővárosiaknál volt az előny.

Laursen egyenlített, majd Ballack gólja után a 90. percben Gareth Barry tizenegyesével végül megmentett egy pontot a birminghami egyesület.

Martin O’Neill, az Aston Villa mestere szerint a játékvezető jócskán belenyúlt a mérkőzésbe. Az egykori kiváló északír válogatott játékos szerint hatalmasat hibázott Phil Dowd akkor, amikor megítélte a tizenegyest, és kiállította Knightot. O’Neill úgy látja, tizenegy emberrel biztosan nyerték volna a meccset.

A negyedik Chelsea-gólt is vitatja a szakvezető, véleménye szerint ugyanis Ballack szabadrúgásgólja előtt nem történt szabálytalanság. Sőt, nem volt megelégedve Dowddal akkor sem, amikor az megítélte a Villa javára a tizenegyest.
„A játékvezető nem látta, hogy Ashley Cole kezezett, az asszisztens jelezte neki, akinek utólag is gratulálok, hogy fel merte vállalni ezt a döntést.”

A Chelsea edzője, Avram Grant szerint Cole mentése nem ért büntetőt, de a játékvezető így döntött. Az izraeli menedzser nem volt elégedett Ricardo Carvalho kiállításával sem, szerinte portugál védőjének mozdulata a labdára irányult, eszébe sem jutott, hogy sérülést okozzon.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik